Aner ikke hvor høy Nesbø er, men du må innrømme at de er til forveksling like sånn ellers? Jeg ble virkelig sittende å lure på om Nesbø framstiller seg selv slik han ønsker å bli sett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg kjenner ikke Jo veldig godt, men såpass har vi truffet hverandre at jeg ikke tror han ønsker å fremstille seg selv som noe annet enn det han er: en vellykket forfatter og musiker. Det er ikke verst bare det.

Jeg opplever ikke Harry som noe ideal. Han har for mange spøkelser i skapet, for stor trang til alkohol og for liten evne til å forplikte seg. Det er ikke akkurat noe heroisk over det å stikke av hver gang noen trør ham for nære. Tvert imot er det ganske feigt.

Jo framstår i det virkelige livet som en ryddig fyr med beina på jorda. Jeg har stor respekt for det han har fått til både på filmlerretet, på plate og mellom to permer. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er mulig jeg kom ut litt krasst her, som ikke var helt meninga, og jeg tror nok virkelig Nesbø helt sikkert er en bra fyr. Men jeg synes bare den utseendemessige beskrivelsen har vært litt påfallende, og derfor brukte jeg det som et eksempel. Når det er sagt, så ser ikke jeg på Hole som en feiging i den fortand som du mener. Jeg synes han blir framstilg skikkelig "heroisk" i den forstand at han får rett i sine tøffe, litt machobarske "uriktige" etterforskningsmetoder. Det er jo han som løser sakene. Alkoholen etc er bare en del av den tøffe hardkokte detektiven som bl.a. Dashiell Hammet gjorde til helt i sin tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er enig i det - Harry er jo klassisk helt som Bogart og Bacall nok ville kjent igjen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig i at Nesbø er tro mot en lang tradisjon av krimhelter med et anstrengt forhold til alkohol. Også enig i at Harry er en anti-helt vi kan identifisere oss med.

Jeg oppfattet heller ikke ditt utspill som svært seriøst, men kunne ikke dy meg for å sparke ballen videre. :)

Jeg ser mer for meg Harry som en høy og litt lutende og brutalt utseende bredskuldret fyr med usunn ansiktshud og et blått skarpt blikk som viser sårbarhet midt beslutsomheten. Helt ulikt den Nesbø jeg kjenner. Nesbø er på en måte litt kul. Jeg finner over hodet ikke noe kult ved Harry.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimOddvarGritaoline