Du finner nok mange på samme jorde, MiaMaria. Litteraturen er full av de underligste kjærlighetsforhold, og mange er nok påvirket av forfatterens mer eller mindre skjulte drømmer (eller mareritt).

For meg blir det en smule begrenset å løfte opp dette med duster som finner drømmejenter. Både i litteraturen og ellers i verden finnes det mange dustete forhold, som likevel fungerer (eller ikke fungerer). Ung jente finner eldre herremann. Eldre kvinne blir sammen med yngre gutt. Dustejente finner drømmeprins. Ung gutt finner eldre mann. Osv. Livet, litteraturen, hollywood og kunsten er full av alle mulige varianter. Hvorfor? Kanskje fordi vi alle er opptatt av og drømmer om det perfekte kjærlighetsforhold.

Hva slags kjærlighetsforhold ville du ha beskrevet dersom du var forfatter?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Haha, jada, det er jo begrenset - har ikke gitt meg til å analysere kjærlighetsforhold i sin helhet i litteraturen og livet, akkurat! Det har jeg ikke ambisjoner om, gitt...

Så her beskriver jeg akkurat dette spesifikke momentet: dust finner drømmejente. Jeg er lei av akkurat den historien, og synes at den dukker opp irriterende ofte. Men det er jo bare min mening :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen forfatterspire er jeg ikke, så jeg vet ikke, selv om jeg forsøkte, ville klare å frembringe det "ultimate" kjærlighetsforhold i bokform. For øvrig tror jeg heller ikke at slike kærlighetsforhold eksistrerer. Derimot er det, både i bøkenes og virkelighetens verden, noen typer kjærlighetsforhold som både engasjerer meg og opprører meg. Det er historier om forhold som oppstår på tvers av religioner og kulturer og som derfor er helt umulige å leve ut for det berørte/ulykkelige paret. Skulle gjerne ha skrevet en bok hvor en slik "allianse" med alle dens ingridienser av frustrasjoner, følelser og mye raseri kunne ende i en strøm av lykkelig harmoni.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende. Du uttrykker deg godt skriftlig, så hvorfor ikke?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimOddvarG