Jo, du har helt rett - det er tre til. Fra renessansens Italia, altså. Som jeg ikke har lest - men de står på ønskelisten min. Mener de er om Mediciene, de også - men nå skal jeg sjekke wikipedia om Sissel Lange-Nielsen - ja: etter "Våren" følger "Laokoon", "Guds død" og "Kjærlighetshoffet", i den rekkefølgen. Og ja - alle handler om medlemmer av Medici-ætten.

Og så har Lange-Nielsen mange andre bøker også, fra andre epoker og himmelstrøk - som jeg heller ikke har lest. Det kan det godt være jeg gjør noe med (trilogien hennes om katarene frister kanskje særlig) - men resten av Italia-kvartetten hennes vil få forrangen, når jeg finner dem! Enda en norsk forfatter som ufortjent har gått litt i glemmeboken, føler jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, det stemmer! Jeg fant dem i boklisten her inne også. Jeg må ha lånt dem på biblioteket for de står ikke i bokhyllene mine... De er gode romaner og jeg husker jeg lærte noe om europeisk historie. Ja, Lange-Nilsen kan godt trekkes fram i lyset igjen. Jeg skal lete etter andre bøker av henne jeg også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og vips - så fant jeg i dag både "Laokoon - historien til Giulio de Medici" og "Guds død - historien om Caterina de Medici"! (jada: på omslagene står det til i den første undertittelen og om i den andre.) Så dermed er jeg (forhåpentlig) et stort steg nærmere å få lest dem også - og i samme jafset tok jeg med meg "The Devil's Broker. Seeking Gold, God, and Glory in Fourteenth-Century Italy" av Frances Stonor Saunders - så har jeg litt mer å lese på. Aldri hørt om den sistnevnte før, som er en biografi (om en engelskmann i Italia) og ikke skjønnlitteratur, men den ser lovende ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TalmaLilleviHarald KEvaKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBerty