Spørsmålet er om hvilke fordeler og ulemper det er ved denne siden . Noen som har vært inne på siden og svart.? Og hva mener dere , finnes det ulemper også.? Jeg finner bare fordeler.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Når vi spør så får vi alltid svar har jeg erfart hehe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke for å kuppe tråden din, men ser at artikkelskriveren formulerer spørsmålet sitt på en litt annet måte:

"Noen som kanskje har noen innspill på litteraturformidlingen som foregår der! Spørsmålet er: Hva ser du som fordeler/ulemper ved formidlingen på bokelskere.no"

Og da blir vel problemstillingen en litt annen, da denne spør etter fordeler og ulemper ved litteraturformidlingen her på forumet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og da ble dette brått et litt større spørsmål.

Fordelene, og absolutt viktigst, er at her kommer alle til orde. Vi er åpne for alt fra enkle utrop i begeistring eller forargelse, til velbegrunnete og gjennomtenkte bokomtaler. Her finnes med andre ord, noe for alle typer lesere. På den positive siden teller også at vi, gjennom andre bokelskeres formidling, blir oppmerksomme på bøker vi lett kunne ha gått glipp av.

Ulempene, nå ser jeg at jeg slår meg selv på munnen, er at formidlingen kan bli for overflatisk. Det hender jeg savner en grundigere debatt om bøkene - deres kvaliteter og svakheter. Hvorfor liker/misliker du en bok? Hva er det ved boken som griper deg? Ved å utfordre oss selv til å begrunne synspunktene våre, gå dypere, kan bokelskere gi oss enda mer.

Konklusjonen - den må bli at dette nettstedet, og dets formidling av litteratur, har utvidet min horisont - mye! Litteraturformidlingen er altoverveiende positiv!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Veldig enig i det du skriver Lillevi: om at formidlingen kan bli litt overfladisk. I og med at forumet er et ganske fritt og selvregulerende forum så er kanskje ulempen at noen gode bøker ikke får den den oppmerksomheten de fortjener, og at noen kan gå lei når de "gode" debattene mangler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg ser dette dilemmaet. På den ene siden holder jeg fast ved det positive ved at alle kan ytre seg etter eget ønske. At forumet er åpent og demokratisk.

Men hvis vi nå skal snakke litt om den andre siden, så deler jeg ditt ønske om mer debatt, og ser at folk som ønsker å gå dypere i bøkene, kan falle fra. Jeg synes vi ofte har tilløp til gode diskusjoner, men så dør det liksom bort. Er vi så enige som det kan virke? Jeg tror nøkkelen til bedre diskusjoner ligger i det å anstrenge seg for å begrunne synspunktene sine. Da kommer gjerne nyansene frem. Og dermed blir det mer hold i meningene og mer å gripe fatt i.

Så er jo det store spørsmål hva slags type forum vi ønsker. Og den debatten vil ikke jeg trekke i gang :-)

PS - forstår ikke hvor disse linjene under innlegget kom fra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ulemper? Den som spør etter ulemper har vel aldri vært hér... Men når bakhodet kobles inn, så slår det meg at finnes kanskje En ulempe. En eneste en, som kun rammer forfatteren av et verk, men som yter rettferdighet til den leseglade i form av spart tid.. Det må være et irriterende tilbakeslag for en forfatter som har skrevet en begredelig kjedelig og meningsløs bok og sendt den ut til folket med grandiositet og stjerner i øynene, blitt hauset opp og skrytt ihjel av et forlag som en pageturner - at karakterene og tilbakemeldingene på boken fra kanskje landets mest dedikerte bokelskere som viser hva denne boken egentlig er verdt, slår tilbake på en som et knyttneveslag... ^..^ Boomerangeffekten...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du finner kanskje noen svar i denne tråden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eneste ulempen jeg kommer på, er at jeg bruker mye mer penger på bøker enn tidligere.. stadig vekk finner jeg nye bøker her som jeg bare MÅ ha, og da lider lommeboken... Og når det er eneste ulempen jeg kan tenke meg, da er det ikke så ille vel? ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klarer ikke å se noen ulemper nei. Er ikke inne så mye som før, men det er vel naturlig at man har perioder der man skifter litt på hva som opptar en.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den eneste ulempen (har ikke noe med sidens innhold eller utforming å gjøre) er at jeg av og til bruker for mye tid her inne. Og da blir det mindre tid til lesing.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne siden er positiv fra ende til annen. For bokelskere er dette den optimale nettside. Tenk dere, over 15000 medlemmer, bare det bekrefter vel sidens berettigelse og brukervennlighet. Min umiddelbare reaksjon er: ingen ulemper, bare fordeler

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil