Jeg mener jeg så frakkeskjøtene av AnjaE her forleden? Ja, rett og slett lenger oppe i denne tråden? Det var et veldig hyggelig gjensyn, vi er nok mange som har satt stor pris på alt hun har formidlet her inne tidligere. Omtalen hennes av "Den tvilende Thomas" er et godt eksempel! Håper hun får mer tid "til oss her inne" etter hvert...:-)

Det at "Den tvilende Thomas" var en bok som du ville like, Lillevi - ja, det kunne jeg nok tenke meg! Veldig hyggelig å høre at det stemte... - og jeg vil jo veldig gjerne at gode bøker skal få flere lesere, så jeg støtter deg i oppfordringen til KjellG.

Har du lest Sissel Lange-Nielsens Våren? For den har havnet i samme bås hos meg - altså en favorittbok med terningkast seks, og en fantastisk levende roman med tilknytning til et eksisterende kunstverk. Og i Lange-Nielsens roman er det Mediciene (først og fremst Lorenzo Medici, da) og maleren Botticelli vi blir kjent med, samt andre i bystaten Firenze mot slutten av 1400-tallet. Like fengende som Næss' "Den tvilende Thomas" - og mens vi hos Næss møter (indirekte) nonnen Teresa av Avila, er det munken Savanorola som opptrer som bifigur i "Våren".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Sissel Lange-Nilsen er det lenge siden jeg har lest! "Våren" husker jeg godt. Men det var flere, var det ikke? Jeg husker ikke om det var frittstående romaner eller om det var de hang sammen? Gode, historiske romaner var det i hvert fall! Jeg skal lete i boklisten...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo, du har helt rett - det er tre til. Fra renessansens Italia, altså. Som jeg ikke har lest - men de står på ønskelisten min. Mener de er om Mediciene, de også - men nå skal jeg sjekke wikipedia om Sissel Lange-Nielsen - ja: etter "Våren" følger "Laokoon", "Guds død" og "Kjærlighetshoffet", i den rekkefølgen. Og ja - alle handler om medlemmer av Medici-ætten.

Og så har Lange-Nielsen mange andre bøker også, fra andre epoker og himmelstrøk - som jeg heller ikke har lest. Det kan det godt være jeg gjør noe med (trilogien hennes om katarene frister kanskje særlig) - men resten av Italia-kvartetten hennes vil få forrangen, når jeg finner dem! Enda en norsk forfatter som ufortjent har gått litt i glemmeboken, føler jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det stemmer! Jeg fant dem i boklisten her inne også. Jeg må ha lånt dem på biblioteket for de står ikke i bokhyllene mine... De er gode romaner og jeg husker jeg lærte noe om europeisk historie. Ja, Lange-Nilsen kan godt trekkes fram i lyset igjen. Jeg skal lete etter andre bøker av henne jeg også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og vips - så fant jeg i dag både "Laokoon - historien til Giulio de Medici" og "Guds død - historien om Caterina de Medici"! (jada: på omslagene står det til i den første undertittelen og om i den andre.) Så dermed er jeg (forhåpentlig) et stort steg nærmere å få lest dem også - og i samme jafset tok jeg med meg "The Devil's Broker. Seeking Gold, God, and Glory in Fourteenth-Century Italy" av Frances Stonor Saunders - så har jeg litt mer å lese på. Aldri hørt om den sistnevnte før, som er en biografi (om en engelskmann i Italia) og ikke skjønnlitteratur, men den ser lovende ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og så jeg som er så gald i Botticelli da, hvordan er det mulig at jeg ikke har visst om denne boken? Det er bra du passer på å holde oss oppdatert, annelingua.

Har forresten også sett våren og synes det er veldig vakkert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah - det er meg enn STOR glede å få reklamert litt for slike bøker, du kommer til å like Våren, Solveig! Jeg garanterer! :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Før jeg rakk å lese ditt innlegg så lurte jeg på hvilken vår det var snakk om. Jeg begynner å vente på våren i januar! Men dette var altså en bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Javisst - OG et bilde. Fantastiske, hver på sitt vis!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bilde?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av Sandro Botticelli: Primavera - som Sissel Lange-Nielsens har hentet tittelen på sin bok fra (primavera = vår på italiensk), og Botticellis bilde er med i handlingen i romanen hennes. OG pryder bokomslaget - i alle fall på min utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har funnet på antikvariat:
Sølvhjorten.
Sverdet og fløyten....
Fangen på Patmos....
Den gyldne kakadue....
Trenger svar omgående om noen av disse er akseptable.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg for min del har ikke lest noen av dem, er jeg redd - så jeg våger ikke å vende tommelen hverken opp eller ned. Du kan jo forsøke én, og se om du liker måten hun skriver på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk tak i:
Kjærlighetshoffet, Guds død, Våren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, nå har jeg bestilt de. Ønsker jeg et bibliotek så skal de få være med. Om jeg ikke "liker" de nå så vil jeg om en tid! Opplever det titt og stadig, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte kikke! Nydelig bilde. Må innrømme at jeg er noe uvitende om slik kunst. Sissel Lange-Nielsen er ukjent for meg. Skal prøve å oppdatere meg. Her trenger jeg noe hjelp på veien. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror snart jeg må lage en liste over bøker jeg har lest etter inspirasjon fra andre bokelskere, for det begynner å bli mye bra nå. Om man snakker bøker har dette året vært er lite høydepunkt for meg, på grunn av alle tips jeg har fått herfra:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samme her! Tusen takk bokelskere!
Det er jo en tråd her: "Dine ti beste i 2011" (eller noe i den dur). Jeg har mange 6-ere og 5-ere i år, takket være dere.

PS. Lag listen din da, Solveig :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Våren har jeg sett i Firenze. Falt både for bildet og byen! Ikke vanskelig å forstå at bildet gir inspirasjon til å studere/skrive om maleren Botticelli og Mediciene. Sissel-Lange Nilsens bok er ført opp på ønskelisten. Tusen takk atter en gang!

(Tror du ikke jeg har gitt bort mitt siste kort med motivet Våren...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - så dumt; da vet jeg ikke annen råd enn at du blir nødt til å dra til Firenze med det aller første. Nå har du vel (?) vært i Madrid og sett Guernica, så da må du så klart ned til Firenze og kjøpe flere postkort av Våren... ;-P

Jeg har også sett Botticellis Våren - og en masse andre fantastiske kunstverker, naturligvis - i Uffizi-galleriet i Firenze, og jeg passet på å lese Lange-Nielsens Våren om igjen før den turen. Dette er også en av de romanene jeg kan lese om og om igjen, nemlig... Tenker jeg fristet deg litt ekstra med den opplysningen? ;-D Etter Firenze-turen fikk jeg det forresten for meg at jeg måtte lære meg litt mer om Medici'ene, så jeg skaffet meg en bok eller to om den klanen - men har ennå ikke kommet så langt som til å lese den. Den heller. 'Story of my (reading) life....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nettopp!
Og etter Næss' tvilende Thomas er det ikke så rent få steder jeg må oppsøke med han i kofferten :-)

(skulle gjerne ha sett Munch i Paris også, jeg...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TalmaLilleviHarald KEvaKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBerty