Ja du er inne på noe der, men jeg skulle gjerne fått tak på akkurat hva det er som gjør disse bøkene så mye bedre enn de øvrige.

Nei det var jeg ikke klar over, så takk for info:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg syns "Konene ved vannposten" er en god roman, men andre er ikke så bra, etter min mening. Går ut fra at Hamsun ligner på andre store forfattere, dvs. han skrev både god og mindre god litteratur.

Slik jeg ser det, er noen av de mindre kjente romanene mindre "hamsunske" enn de som blir mest lest. Med "hamsunsk" sikter jeg først og fremst til stilen og humoren + person- og naturskildring.

Kan dessverre ikke forklare det særlig klarere. En eller annen har forresten sagt at noe av det viktigste med skjønnlitteraturen er at den er underliggjørende. Tro om det ikke er noe der når det gjelder Hamsun og hans stil. Legg merke til hvor ofte han bruker ord og uttrykk som: "visstnok", "Gud vet", "vel" osv. osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundReidun SvensliAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .PiippokattaTone HMarianneNDaffy EnglundCarine OlsrødReadninggirl30Ester SIngeborgBeathe SolbergLailaIngeborg GSigrid NygaardritaolineAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDina