Kanskje like greit at jeg ikke har kjennskap til Bojers "liv/historie" utover hans forfatterskap som jeg med glede og entusiasme har oppdaget. Har forsøkt å lete litt på Internett, men finner ikke noe der av det du beskriver om hans holdninger, og hans vegring mot at jødiske flyktninger skulle få komme til Norge. Skyldes denne manglende kunnskap om Bojer et stort hull i min skolelærdom, eller er dette opplysninger som du, i motsetning til meg, har større forutsetninger for å vite. Men uansett, bøkene hans er fantastiske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Har funnet et nettsted med Johan Bojers biografi og forfatterskap

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk. Her er mye interessant informasjon, men heller ikke her står det noe om hans motstand mot jødisk innvandring. Har sett i leksikonet. Finner ikke noe der heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorSolveigNorahEllen E. MartolAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid Nygaard