Ta godt vare på minuttene, timene tar vare på seg selv.

Lord Chesterfield (Philip Dormer Stanhope, 1694-1773), engelsk forfatter og politiker. Sitatet er hentet fra Letters to his son (1774.) som ble utgitt etter hans død. Brevene er skrevet både muntert og moralsk som veiledninger til sønnen i alle livets forhold. De gir samtidig en god innføring i skikk og bruk hos overklassen både i og utenfor England på den tiden. Lord Chesterfield var en svoren tilhenger av fransk kultur og personlig venn av bla Voltaire.

Noen mener navnet til Chesterfield møblene stammer i fra han, men det er uenighet om opprinnelsen. Canadierne bruker chesterfield om en hver type sofa, og hevder det kommer derfra. Møbelfabrikken "Chesterfield of England vil gjerne ha oppklart dette, så de spør oss om det er noen som har opplysninger om hvor ordet chesterfield stammer fra, og lokker med at du kan få navnet ditt på hjemmesiden deres.

Kilder:
“Ord for Dagen, Sitater for alle årets dager” ved Yngvar Holm, 1993.
“Salmonsens Konversationsleksikon”, København, MCMXXVI.

Ingen stjerne, takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Har nå fått e-mail fra Haugesund Bibliotek:

Hei!

Ser det er en Jan Jølstad som er på Facebook, og på GuleSider finner jeg en Jan Jølstad som bor på Stokke, men jeg kan ikke si deg om han er opphavsmannen til dette sitatet.

Foreslår at du tar kontakt med ham selv eller evt. legger spørsmålet ut på Biblioteknorge.

Lykke til!

Mvh Kjersti B.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha, Kirsten. Det ser ut som vi forblir like (u)kloke. Det er ikke så viktig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der er et sted man kan spørre biblioteknorge er det visstnok ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, biblioteket har en eller annen spørretjeneste på "Biblioteksvar.no". Jeg kan for egen regning tilføye at dem virkelig legger seg i selen og forsøker å finne ut av både ting og tang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk var det jeg var ute etter. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gidder ikke det, Kirsten. Det spiller ikke noen rolle nå. Han kan være en bekjent av bokens opphavsmann, Yngvar Holm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete Gjessing