En spenningsbok om samspillet mellom mennesker og en veldig spesiell golden retriever.

Dette er en omtale jeg har utsatt lenge med å skrive fordi å omtale en fantastisk bok er ikke alltid like lett. Dessuten ville jeg bare at boka skulle synke inn for det var en bok jeg ikke ville slippe taket på så lett. Når du leser boka selv, tror jeg at du vil skjønne hvorfor.

Travis drar en tur til skogs i håp om å finne seg selv. Han er i en periode i livet hvor han på en måte har rotet seg bort og føler seg svært ulykkelig. Han drar på en fottur i god trod om å bli litt klokere når det gjelder livet. Men skogturen tar slutt da han plutselig støter på en løs golden retriever i en skogåpning. Han vet ikke hvor hunden kommer i fra eller hvem som eier den. Travis forsøker å gå forbi hunden, men hunden er av en eller annen grunn desperat etter å jage vekk Travis. Han prøver å be Travis om å ikke gå videre til enhver pris. Da han og hunden rømmer stedet og han ser seg tilbake,er han glad for at han ble advart. Men hvorfor? Hva var det han så i skyggene?

Jeg vet ikke helt hva jeg ventet meg da jeg begynte på boka. Hadde bare hørt så vidt om den og kom over den i en bruktbutikk. Da måtte jeg bare ha den. Det skal være en av mange klassikerne til Koontz, og det er jo et must! Så jeg slo til, og av en eller annen grunn ventet jeg over et år med å lese den. Noe som jeg angrer sterkt på nå. Hvorfor i all verden ventet jeg så lenge med å lese den? Det er en skam, men bedre sent enn aldri. Denne boka er en av de bøkene jeg har lest og som jeg aldri kommer til å glemme. Det var spenning i bøtter og spann. Elskverdige karakterer som man blir kjent med og blir glad i, i hvert fall de fleste, og hele tiden ventet jeg i spenning på hva som ville skje videre.

Koontz er veldig flink til å bygge opp spenningskurver fra forskjellige perspektiver og besrkive ekle atmosfærer. Jeg hadde ingen problemer med å forestille meg alle scenene og hele persongalleriet. Alt var veldig levende beskrevet. Det gjorde meg helt hekta på boka og det var fryktelig, fryktelig vanskelig å legge den i fra meg. Den mest elskverdige karakteren var hunden Einstein (!) Hunden som Travis fant da han var ut på tur i håp om å finne seg selv og filosofere over livet som ikke har brakt annet enn ulykker. Jeg ble så betatt av kommunikasjonen mellom Travis og Einstein. Den var både rørende og fascinerende. Jeg ble mer og mer knyttet til Einstein jo mer jeg leste. Hvem vil vel ikke ha maken til hund? (til og med jeg som er kattmenneske!).

Dette er en bok om farlig eksperimentering som kan gå galt, om skapninger som blir utsatt for den slags eksperimentering , som rømmer, og hva det kan føre til. Om du er fan av Koontz eller ikke, kommer du helt sikkert til å nyte denne spenningsboka! Boka består av korte kapitler og kjapp lesing! Jeg frydet meg over hver side og Einstein er en karakter som jeg alltid vil huske!

En liten “samtale” mellom Travis og Einstein når Travis skjønner at hunden ikke er helt som andre hunder. “Samtalen” er litt festlig og det er også mange andre morsomme “samtaler” mellom de to i boka.

“Forsto du hva jeg sa?” spurte Travis og følte seg lit dum. Ikke desto mindre gjentok han spørsmålet. “Gjorde du? Forsto du?”

Retrieveren rev blikket motvillig løs fra sjokoladebiten. Øynene deres møttes. Igjen følte Travis at noe nesten overnaturlig var i ferd med å skje.

“Æh … er det i orden at jeg tar den siste sjokoladebiten?”

Hunden så på ham og snøftet som om den var skuffet, og stirret ut av sidevinduet.

“Nå gir jeg meg over,” sa Travis.

Hunden gjespet.

Travis holdt hånden helt stille. “Vil du ha den, får du ta den.” Retrieveren flyttet på seg, lente seg mot ham og snappet sjokoladebiten forsiktig ut av hånden på ham.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg leste nettopp "Midnatt" av Koontz og ble skuffet. Også den fokuserer på eksperimentering som går galt, en stormansgal vitenskapsmann som omskaper befolkningen i en småby ved injeksjoner. Jeg slet meg gjennom den, språket var platt ( kan alltid skyldes oversetteren) og plottet søkt. Jeg har prøvd å finne ut om "Midnatt" er en av hans svakere bøker uten å lykkes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Koontz og King er best på engelsk. Ingen tvil om det. Men siden jeg ikke fikk tak i den engelske varianten så ble det oversatt og det blir jo ikke helt det samme. Grunnen til høyt terningkast på denne var at historien var vannvittig spennende og jeg elsket Einstein. Men av favorittforfattere som King og Koontz så foretrekker jeg å lese på engelsk. Leser disse forfatterne på norsk kun hvis jeg ikke får tak i den på engelsk av en eller annen grunn. Leste Midnatt for flere år siden og det ble ikke en av mine favoritter heller. Av eksperimentering foretrekker jeg da heller De ukjente for den var bare helt fantastisk! Spennende plott og elskverdige karakterer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du er komfortabel med å lese engelsk, er det min mening at Koontz bør leses på originalspråket. Har lest det meste og kvaliteten på oversetting spriker ekstremt mye...leste et utdrag av den første Frankenstein-boken på nettet, men fikk så kun tak i boken på norsk. Det var helt utrolig at det var samme boken, helt horribelt dårlig oversatt. Ellers vil jeg anbefale De Fremmede (Stranger) av Koontz; den boken jeg mener er aller aller best. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser gjerne engelsk. Harlan Coben kunne jeg ikke drømme om å lese i norsk oversettelse. Jeg noterer meg "Stranger" , snart på tide å bestille julens bokladning på capris.no hvor engelskspråklige pocketbøker er ekstremt billige. Hva syns du forresten om "Midnatt"?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, Midnatt er en av mine "midt på treet" Koontz bøker... Jeg har lest det aller meste han har skrevet, og må innrømme at noen av bøkene nok ikke blir lest mer enn en gang. Men det er også mange, mange bøker jeg har lest til jeg nesten kan dem utenat, som Strangers. Odd Thomas serien er også å anbefale. Det stedet Koontz briljerer mest, etter min mening, er karakterene i bøkene hans, svært mange "bor" i hodet mitt ennå. Og så liker jeg veldig godt språket i bøkene hans, selv om en del mener at det blir vel blomstrende beskrivende til tider. PS: Life Expectancy, From The Corner Of His Eye og By The Light Of The Moon er andre favoritter, om du kunne tenke deg flere anbefalinger. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herved oppført på skal lese-lista. Sånne anbefalinger er selve begrunnelser for å bruke tid på bokelskere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Håper du får tak i den. Den er ekstremt spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den finnes på det lokale biblioteket, så det er bare min personlige kø-orden av ting som skal leses det står på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg, sier jeg bare:) Boka er en virkelig godbit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var en tur inne på bloggen din i dag og leste at du kvidde deg for å anmelde boka, fordi du var redd for å ødelegge for en fantastisk bok med en dårlig skrevet omtale. Som jeg ga uttrykk for tidligere unngikk du det med god margin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Oddmund. Setter pris på å få vite det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini