Hvor vil du plassere Kurt Aust?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg vil plassere Kurt Aust som en god representant for sub-genren "historisk krim". Absolutt lesverdig, men på ingen måte unik.

Den største forskjellen jeg ser mellom Aust/Østergaard og mange andre er at han er en dansk/norsk forfatter som skriver dansk/norske historier, noe som i mine øyne gir ham troverdighet.

Når engelsk/amerikanske forfattere tar for seg krim fra 2. verdenskrig i Tyskland (Philip Kerr), egyptisk krim BC (Lauren Haney), japansk krim fra 1600-tallet (Laura Joh Rowland) blir jeg sittende og lure på om de virkelig har FORSTÅTT den epoken de skriver om, eller om de skriver og tolker med bakgrunn i sin egen kultur.

Sannheten er selvfølgelig at de MÅ skrive og tolke med bakgrunn i sin egen kultur, annet vil være tilnærmet umulig. Og om en egypter skrev bøker om noe som skjedde for 3.000 år siden i Egypt, så vil hans virkelighetsoppfatning fra idag farge hans tolkninger på samme måte som Haneys, så... rent objektivt burde dette ikke forandre noe.

Men min SUBJEKTIVE oppfatning består.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine Sevilhaug