Bra sagt! Har ikke sett filmen. Er den i svarthvitt og fra 1958? Ble skikkelig grepet av boka. Ufattelig trist bakteppe med krig, overgrep på øpstfronten, men med en positiv undertone mellom de to elskede...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Filmen heter "Først elske, siden dø". Jeg husker ikke helt når jeg så filmen, omkring 1970 tror jeg, og jeg er helt sikker på at den var i farger. Jeg likte bade filmen og boka veldig godt. Særlig sluttsenen i filmen har brent seg fast:

Jeg har også stor sans for Remarque. En av hans mest kjente bøker er "Intet nytt fra Vestfronten#. Har ikke lest den, men hørt mye om boka. Jeg synes at forfatteren har en tro på livet og hans syn på krig passer godt med mitt eget. Må se å finne fram bøkene hans igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Filmet i 1958 med John Gavin i hovedrollen. Jeg er også helt sikker på at den var i farger. Om jeg ikke husker feil, fikk den en Oscar også, kanskje for beste fotografering?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaKirsten LundAlice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja Solemdal