Hei,

Eg har ein tradisjon med ei venninne når det kjem til julegaver - eg gir ho kjekk litteratur å lese som er skrive på nynorsk og ho gir meg god musikk å lytte til. Dei siste åra har eg gitt ho bøkene til A. Gavalda (oversett til nynorsk), men no har me kome til veis ende på Gavalda sin biblografi. Så mitt spørsmål er, har de nokre tips å koma med, nokre gode, nynorske romanar de kan tipse meg om som gir ei god leseerfaring, og ikkje minst leselyst? :)

God førjulstid, allemann :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Kva med "Samtale ventar" av Marit Eikemo?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ellers har jeg laget en liten liste med julegavetips på huvenes.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foreslår at du sjekker ut Sigmund Løvåsen og Edmund Austigard!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler Ragnar Hovland. Jeg leste "Ei vinterreise" for noen år siden, og likte den godt. Nå gleder jeg meg til den nye hans som jeg ikke husker tittelen på i farten. Og Bjørn Sortland si bok "For så høgt har eg elska". Har inntrykk av det er ei bok folk enten liker veldig godt, eller hater. Jeg likte den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jon Fosse si bok Andvake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har lese "Når ein først skal skyte nokon" av Arnfinn Kolerud og kosa meg stort med den boka. Morsom og burlesk!

Aina Basso er og ein forfattar eg vil trekke fram. "Ingen må vite" er ei lettlest bok som tar for seg eit viktig tema. Veldig godt språk.

Eg har ikkje lese Olaug Nilssen, men veit ho er morsom og har greit språk. Den mest kjende av bøkene hennar er vel "Få meg på, for faen!"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Kolerud!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke nok leseerfaring til å tørre å anbefale noe, men hva med å ta en titt på listen over bøker som har vunnet Nynorsk Litteraturpris?: http://bokelskere.no/litteraturpris/nynorsk-litteraturpris/2/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Carl Frode Tiller skriver godt og på nynorsk. Edvard Hoem, Are Kalvø, Tarjej Vesaas, Halldis Moren Vesaas og mange, mange flere :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pia Tafdrup er en dansk forfatter som er oversatt til nynorsk. Jeg likte hennes Stjerne utan land veldig godt!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler Frode Grytten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinKirsten LundStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari FredriksenNorahHelena ETrygve JakobsenAmanda AMarianne MStig TTherese Holm