Jeg skal kjøpe en bok til min pappa til jul. Han er ikke særlig glad i krim. Den siste boken han leste var "engelen på det sjuende trinn", og denne likte han godt. Har noen en knallgod bok å anbefale?
Viser 18 svar.
Min far på 77 skal få "Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson - en svært morsom og underholdende bok med gode poeng fra de siste hundre års verdenshistorie!
"Fedrenes løgner" av Tom Egeland ga jeg til to "godt voksne" menn i julegave i fjor, og det med stor grad av suksess. Må jo si at jeg har lest den selv også. Det ble terningkast 5 fra meg. Jeg tror jeg kan love at den vil bli godt mottatt.
Kan også anbefale bøkene om Asher Lev. Min mann har rangert disse bøkene høyt på favorittlisten. Bøkene er: " Mitt navn er Asher Lev" og "Asher Levs gave". Forfatteren er Chaim Potok. Du kan lese mer om bøkene her på bokelskere. Lykke til med bokgaven.
Jeg er veldig glad i "Engelen på det syvende trinn" . En veldig annerledes men også kjempegod bok syns jeg er Arto Paasilinnas "Kollektivt selvmord" . Det er en utrolig flott og livsbejaende liten bok.
Du har fått mange og gode boktips. Her er mitt forslag.
"Mors og fars historie" av Edvard Hoem.
Moren er på vei mot et førtiårig slit som gårdbruker i Romsdal. Faren følger kallet og bli reisende predikant hver høst, vinter og vår.
Dette er en god bok som jeg hadde stor glede av. Poetisk og vakkert skrevet.
Boka er i grunnen for folk i alle aldre.
Både Alle tings bedrøvelighet av Dimitri Verhulst og Himmelrike og helvete av Jón Kalmar Stefánsson er veldig bra bøker. (De er ikke så trasige som titlene antyder)
"Klokken i Makedonia"! Vet ikke helt om den er i trykk nå, fikk tak i den i billigutgave for noen få år siden. Handler om en gjeng gubber som skal ut for å få tilbake landsbyens kirkeklokke - fin historie med lun humor.
Hel ved , av Lars Mytting. Den er populær sies det. Høres kjedelig ut men er ifølge kritikere veldig bra. Ellers Rapsgubbene av Blomkvist .
Jeg anbefaler *Hel ved etter å lest den ferdig igår. Lars Mytting har ellers skrevet romanene Hestekrefter og "Våroffer.
Den skal mannen min få til jul, hyss, hyss.... (selv om han ikke er 70 riktig enda). Høres IKKE kjedelig ut, mer som om Mytting har klart å gripe det kulturhistoriske midt i vår hverdag.
Ja , mannen min også - han er heller ikke så gammel men jeg så at han bladde i boken da vi var innom Norli sist, òg han fikk et vemodig blikk da han sto der med boken som handler om ved. Han fortalte at det var en flott nostalgisk men også opplysende bok. En del menn har en forkjærlighet til ved , vedfyring, hogging av ved, lukten av ved, se hvor stor stabelen blir osv. Ja vi damene liker jo også at det knitrer i peisen men det er noe med menn og ved.!
Harry Bernsteins Den usynlige muren likner litt på Engelen .... Den er også selvbiografisk. Ellers har jo Engelen ... fått to oppfølgere - jeg har bare lest den første av dem og syntes den var litt kjedelig i forhold til begynnelsen på historien.
Vil føye til at jeg har Engelen på det syvende trinn på favorittlista, synes Ja så men! ( tror den het det) var ok, men Lærer'n var ikke god synes jeg. Så ville fraråde å gå videre på den serien. Den usynlige muren likte jeg, men den er ganske lik.
Enig i det med likheten, men forstod det slik at det var likhet som ble etterspurt her. Det kan kanskje være en ide å finne ei bok som er helt annerledes - skjønt det innebærer jo også en risiko for helbom!
Det må jo bli Per Petterson med Ut å stjæle hester
Hvorfor det? Den er da veldig, veldig forskjellig fra Frank McCourt, for å si det mildt....
Hmm, jeg leser deg som litt konfronterende, men jeg skal prøve å legge godvilja til og svare deg.
Engelen på syvende trinn har jeg ikke lest, jeg anbefalte "Hester" på utifra profilen: en 70 år gammel far som ikke liker krim. Men det virker som "Hester" og "Engelen" har endel til felles alikevel. De er begge sentrert rundt familieforhold, trøblete/turbulent forhold til en far og "Engelen" er lagt til 30-40 tallet, "Hester" er tar utgangspunkt i ting som skjedde under krigen.
Er det greit for deg da?
Det er greit for meg :) Jeg har lest begge, og liker begge - så det kan vel faren på søtti også gjøre. Men "Engelen..." er en bok med masse handling, mens "Ut å stjæle hester" er mer innadvendt og "treg" og poetisk... Det var bare det at jeg syntes de var kjempeforskjellige, og de befinner seg langt unna hverandre på min like-skala. Petterson er nok i ytterkanten av det jeg liker, mens McCourt er nærmere blinken, hvis du skjønner. Konfronterende var et pent ord, av og til er jeg nok litt kverulant...sukk....en karakterbrist! :)
Vel, jeg må si at jeg synes MiaMs spørsmål var betimelig, eller sagt på en annen måte: jeg var nysgjerrig på hvorfor akkurat den (Per Ps bok altså) var det opplagte valget... Men men, siden du ikke har lest "Engelen...", så er du unnskyldt...he he.