Du har fått forslag på mange gode navn her, men jeg vil likevel foreslå å gå litt mer systematisk til verks. Gå på biblioteket og prøv å få tak i "Døden i kiosken" av Nils Nordberg, eller "Norsk kriminallitteratur gjennom 150 år" av Bjørn Carling. De er langt på vei å anse som leksikon både innen norsk og utelnadsk krim.

En annen innfallsvinkel kan være å fokusere på de litterære prisene innen krim i de to landene. I Storbrittania gir Crime Writers' Association (CWA) ut en del priser, hvorav den høyest hengende er The Gold Dagger. Tilsvarende i Norge er Rivertonprisen, som er blitt utdelt siden 1972.

Men prøv først å få tak i bøkene, der får du mest konsentrert facts.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for tips :-)

Jeg har nå vært på biblioteket å lånt både "Døden i kiosken" og "Norsk kriminallitteratur gjennom 150år".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth Sveesvein