The Help er en nydelig bok om det forferdelige raseskillet som regjerte på 60-tallet. Unge Miss Skeeter drømmer om å bli journalist og forfatter, og bestemmer seg for å skrive ned de svarte hushjelpenes historier. Dette er svært risikofylt, både fordi de er ulovlig og fordi hun intervjuer hushjelpene til sine egne venninner. Skeeter har en syk mor som gjerne ønsker å se henne gift, og som mesteparten av tiden prøver å "forbedre" den veldig høye og ikke fullt så pene datteren sin. Moren og dating er Skeeters svake punkt, da hun ellers framstår som en bestemt kvinne som ønsker å gjøre det som føles riktig for henne. Aibileen er hushjelpen til Skeeters venninne, Miss Leefolt. Hun ser daglig hvor dårlig husfruen sin behandler datteren Mae Mobley, og gjør det hun kan for å være en god omsorgsperson for henne. Aibileen bestemmer seg for å la seg bli intervjuet av Skeeter da hun skjønner at hun ønsker å forandre ting, samfunnet de lever i. Med seg får hun sin noe skeptiske venninne, Minny. Minny har mange barn og en voldelig mann, og er kjent for å slenge med leppa, noe som ikke alltid er like heldig når hun arbeider for hvite mennesker. Sammen utgjør disse tre et team med en felles drøm: utgi en bok om hvordan det er å være svart i Amerika.

The Help er en bok med et alvorlig budskap, men det er likevel noe herlig feelgood over den. Jeg tror det er mye på grunn av de positive hovedpersonene Aibileen og Minny. Man elsker de fordi de tør å ta sjanser, er snille mot menneskene som behandler dem dårlig og fordi de (spesielt Minny) er morsomme. Det er derimot grusomt å lese om de ulike hushjelpenes grusomme opplevelser hos de hvite familiene, og det er skummelt å tenke på at dette faktisk var virkeligheten for bare noen tiår tilbake! Jeg er takknemmelig for at de fleste mennesker heldigvis tenker annerledes nå.

Jeg er glad jeg leste boken på engelsk, fordi jeg tror Aibileens bruk av slang i språket ble mye mer fremtrende på originalspråket enn på norsk. Ellers synes jeg forfatteren hadde et godt og enkelt språk, det var lett å følge med og hun holdt seg til historien uten å ta mange unødvendige omveier. Persongalleriet er svært godt, og man blir engasjert, særlig mot slutten. Dette er en bok jeg tror vil appellere til mange, både på grunn av historien og det lette språket.

Denne kan absolutt anbefales til flere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtChristofer GabrielsenSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneHanne Kvernmo RyeBjørn Sturød