Bestilte den boken på antikvariat.net for ca. 1 uke siden. Det viser seg at den er igjenopptrykket i sin helhet fra 1647. Nå er ikke jeg så veldig flink i gotisk skrift, men det må nå lære meg. Trodde at boken var blitt modernisert og oversatt til dagens danske språk. Slik som boken jeg har av Rikke Nissens "Lærebog i Sygepleie for Diakonisser" fra 1877. Norges første bok i sykepleie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ikke så lett med Gotisk skrift-lesing nei. Tror Christian Gartner brukte mye fra denne i sin Horticultura. (1694) Heldigvis har 1994 utgaven av den interessante boken fått "normal" tekst i tillegg til den gotiske. Det gjør den enklere å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer til å oversette, iallefall prøve. For det er for dumt å ha en bok i hyllen som man ikke kan lese. Ser de har bilde av en del av boken. Om de ikke har avbildet hele boken på Det kongelige bibliotek i Danmark. Boken heter egentlig Ældste danske havebog i 1984. Er der noen som gi meg en pekefinger hvor jeg kan finne det gotiske alfabet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en grei link, du kan klikke på hver bokstav og få frem variantene. Litt mer info her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var midt i blinken. Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaKaren RamsvikEivind  VaksvikAvaNina GInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilJarmo LarsenAkima MontgomeryChristofferReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg GIngunnJToveHarald KVannflaskeBeathe SolbergHeidiTanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge Serigstad