Året er 2044. Verden har – nær sagt selvfølgelig – blitt forvandlet til en nesten ubeboelig komposthaug der man knapt kan eksistere.

Ikke rart at folk i enda større grad enn i dag trekker seg inn i alternative cyberverdener – i dette tilfellet i det enorme datanettverket Oasis. I dette universet ligger det gjemt en enorm formue, og en hel skokk med nerder bruker all sin tid på å finne den.

Vår helt og hovedperson Wade er på saken!

Referansene til tross, du trenger ikke å ha inngående kunnskaper om åttitallet for å nyte denne boka. Den peker nemlig vel så mye framover på digitale muligheter samt problemstillinger som ligner dem vi ser i vår egen tid, for eksempel i forhold til hvem som skal ha eierskap til internett og hvem som skal råde over det. Her er den litt i slekt med en annen glimrende bok, nemlig «Veslebror ser deg» av Cory Doctorow.

Men først og fremst er «Ready Player One» underholdende og spennende – og med vanvittig kule perspektiver på fremtid, nåtid og fortid.

Ernest Cline skrev på denne boka i ti år før han endelig fikk napp hos et forlag, og han har på rekordtid oppnådd eventyrlig suksess blant sf-fans og bokelskere over hele verden. Det er ikke det minste rart, her har han maktet å kombinere en begivenhetsrik historie med et utrolig univers – jeg kan knapt huske å ha hatt den samme følelsen siden jeg så Star Wars-filmene for første gang for en evighet siden.

Og så du ikke er i tvil – boka er oversatt til norsk – den engelske tittelen er beholdt som den er.

Vi ble klar over boka via den fantastiske nettsiden Boing Boing, nærmere bestemt deres podkast Gweek. Her kan du se et intervju de gjorde med forfatteren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Harald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNina