En rekke korte historier fra Andeby signert dansken Milton og nederlenderen Jippes. Fartsfylte og morsomme historier alle sammen, som alltid i denne serien nydelig sydd sammen og formidlet av forlaget.

Dette var forresten boka jeg tilfeldigvis leste rett etter «The Ten-Cent Plague» av David Hajdu om (selv)sensuren av tegneserier i USA på 50-tallet. En gjennomgangsfigur der er Charles Murphy som vel er en slags tegneserienes svar på Joseph McCarthy.

Har vel en mistanke om at Milton/Jippes her drar en parodi på nettopp ham i den glimrende historien «Mørkemannen» i form av den sensurhungrige Dr Svøpe. Han prøver etter beste evne forsøker å hindre Ole, Dole og Doffen i å lese tegneserier og tvinge på dem hans egne ufarlige og dølle barnebøker. Morsomt og litt pussig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenHarald KTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie Stenseth