Bokelskere er nå et begrep. Over 15000 medlemmer er imponerende. Vil gjerne høre hva som fikk deg til å bli medlem og hva som er bokelskere sin styrke/utfordringer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg googlet et eller annet, og kom hit.

Underforum....nei...synes egentlig ikke det. Det morsomme er jo nettopp mangfoldet av bøker! Man leser jo ikke alt - noen ganger er tittelen på innlegget nok til at man ikke leser, ellers tar det jo bare et par sekunder å se om man er interessert i en tråd eller ikke.

Tror ikke at Knausgårdlesere og Bill & Ben-lesere egentlig har vondt av et gløtt inn i hverandres verden. Om de da ikke egentlig er de samme leserne?

For min egen del leser jeg både biografier, kioskromaner, reisebøker, og alle mulige andre romaner, skjønt kanskje ikke de mest heavy humørløse samtidsgreiene etter mal fra skrivekurs i Volda :) Skjønt jeg har helt sikkert godt av å lese noe derfra også, og kanskje en bokelsker kan friste meg til det? Men hvis skriveflinkisforfatterne skal diskuteres i et eget forum, kan det jo hende jeg holder meg unna, og går glipp av noe...

Synes egentlig ikke aktiviteten her inne er større enn at jeg sveiper innom de fleste innleggene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Det som fikk meg til å bli medlem var ganske enkelt, jeg så at man kunne legge inn bøker og på den måten få oversikt over bøkene jeg har lest. Tidligere har jeg prøvd å skrive opp alle bøkene jeg har lest, men det endte opp med at jeg ikke husket hvor jeg hadde skrevet det og måtte begynne på nytt.

Styrken til bokelskere.no er allsidigheten, her har vi barn som akkurat har oppdaget gleden ved å lese og veteraner som sitter med enorm kunnskap. Det er ofte jeg har fått ett nytt perspektiv på en bok på grunn av diskusjoner og kommentarer jeg har lest her inne. Jeg har lært nye ting og oppdaget mange nye bøker etter at jeg meldte meg inn her.

Utfordringen synes jeg er at det kan være litt lettvint å slenge ut ett spørsmål her, istedet for å ta ett raskt Google-søk selv. Om man prøver litt selv istedet for å misbruke kunnskapen de sitter med her inne blir det også mer plass til andre diskusjoner. Likte også ideen til Oddmund Holum med undergrupper.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg fann ut at bokelskere eksisterer gjennom ei bok eg las.

Det er bra med oversikt oversikt over bøker eg har lese og når eg las dei, bøker eg planlegg å lesa og bøker eg ønsker meg/vil sjekka nærare. Det er og bra å sjå kva andre skriv om bøker eg er litt interessert i, men usikker på om det er verd å bruka tid på.

Søkefunksjonen kunne vore betre. Det burde vore lettare å presisera søk. Det burde vera lettare å søka etter eksakt tittel, eksakt forfattarnamn eller tema. Eg får av og til mange irrelevante treff sjølv etter å ha presisert at eg leiter etter enten forfattar eller tittel. Det ville og vera kjekt å kunna velga om ein søker etter skjønnlitteratur eller faglitteratur. Søker eg etter "kjemi" no får eg romanar, naturfagbøker og anna i ein salig blanding.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ved anbefaling fra andre. Snart blir det vel delt oppi junior og senior. Når det blir flere, så ønsker også flere å delta i diskusjonene. Da mister man oversikten over dagens diskusjoner med den avmålte plassen som er til rådighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker strengt tatt ikke hvordan jeg havnet her, antakelig gjennom en anbefaling på Facebook.

Et betydelig gode er - som Bjørg sier under her - at man får hjelp til å oppdage bøker man ellers aldri ville kommet borti. Og til en viss grad hjelp til å avgjøre om en kanskje-bok er verdt å gi seg i kast med.

En slags utfordring er at det kan være langt mellom de diskusjonene som virkelig treffer en. Litt smalere undergrupper tenker jeg kunne vært en ide. Der kunne jeg kost meg sammen med andre elskere av f.eks historisk krim, og sluppet å bry meg så mye om Knausgård, Cuelho og andre jeg ikke har sansen for.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig i ønsket om "inndelingsmuligheter".

Jeg fant bokelskere.no da jeg i min vilfarelse trodde at det ikke fantes noe slikt forum. Jeg begynte faktisk å planlegge et selv.

Min ide var å dele inn forumet i flere underkategorier, sånn at man lettere finner frem til der man "hører hjemme". (Er du fornøyd med Knausgard er det ingen grunn til at du skal være med i en diskusjon om westernserien "Bill og Ben", for å si det sånn)

Jeg startet mitt "forum" (jada, det ble bare liggende i ulike dokumenter på pc'en min, så det er kanskje ikke et "FORUM") med følgende tanker (kraftig komprimert)

  • Faglitteratur som egen avdeling. Her tenkte jeg fag, reiser, religioner og alt slikt.

  • Biografier som egen avdeling fordi jeg følte det ikke passet inn andre steder.

  • Romaner

  • Underholdningslitteratur (med underavdelinger som krim, romantikk, spenningsserier)

  • Tegneserier (Jeg ser det ikke er mange her som diskuterer det, men om det hadde vært et eget "underforum" hvor det kunne diskuteres, så... For det ville ikke være mange av "litteratureliten" som ville dukket opp der og hatt synspunkter, og da ville det (kanskje) vært tryggere for dem som faktisk leser slik "litteratur" å kommentere det. (Samme med "underholdningslitteratur", faktisk)

Jeg vet ikke om det ville latt seg gjennomføre, for mange bøker/forfattere vil være vanskelig å plassere i en spesifikk bolk her. Men det kunne kanskje hjulpet folk å finne likesinnede?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokelskere sin styrke er at her får jeg mange tips om gode bøker jeg ellers sannsynligvis ville gått glipp av. Etter hvert lærer man seg hvem man har noenlunde samme lesesmak som, og hvem som tipser om bøker som kanskje ligger i utkanten av hva man ellers ville ha valgt, men som tilfører noe verdifullt. Gjennom å følge disse bokelskerne, kan man filtrere ut en del innlegg som ellers ville tatt for mye tid.

Samlesningsprosjektene her inne er et godt, og geografisk uavhengig, alternativ til lesesirkler.

De elektroniske bokhyllene gir meg en fin oversikt over hvilke bøker jeg har lest når.

Det kan være en utfordring å få til de gode diskusjonene her inne, men det er ikke noe stort problem.

Og så er det selvfølgelig en utfordring at jeg etterhvert sitter med så lange lister over bøker jeg vil lese, at jeg skjønner at jeg ikke vil rekke det i løpet av et vanlig liv. For ikke å snakke om plassmangelen i bokhyllene...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En utfordring, synes jeg, er å fremme god litteratur, f.eks. ved å hjelpe hverandre med å skille dusinvare fra medrivende fortellinger. Når en forfatter skriver godt, hvordan kan vi bli flinkere til å uttrykke kvaliteter?

Vi trenger en slags "Hellstrøm rydder opp". Og ikke fullt så mange "Å jeg elsker Unni Lindell" ... uten at leseren tar seg bryet med å skrive hva som er så bra med hennes bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundPiippokattaDemeterLinda RastenHilde MjelvaelmePrunellaOleAnne Berit GrønbechHilde H HelsethDolly DuckToveTone Maria JonassenElisabeth SveeMonica CarlsenMartine GulbrandsenLailaÅsmund ÅdnøysiljehusmorAmanda ATanteMamieHeidi BBCamillaVannflaskeMarianne  SkageHeidi Nicoline ErtnæsBjørg L.Synnøve H HoelIreneleserMarianneIngeborg GEli HagelundJulie StensethGrete AastorpRolf IngemundsenSigrid NygaardKaramasov11LilleviIngvild SMartin