En av de mest fantastiske skrekknovellene jeg har lest. Den setter virkelig kontrasten mellom det opplyste moderne menneske og overtro. En universitetslærer graver en dag opp en gammel fløyte ved noen ruiner. Han blåser i den - og får svar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Knallbra! Sånn skal det gjøres! :)

Jeg skal absolutt lese mer av M.R. James.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er virkelig krypende og grøssende, ikke sant?

Finnes en opplest versjon for tv av den, lest av skuespilleren Robert Powell her, som er ganske skummelt/godt lest.

Dessuten en artig og stemningsfull kortfilminnspilling fra 60-tallet her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig. En riktig gyser!

Likte både den oppleste versjonen og filmen også.

Tro om noen skriver slike historier lenger i våre dager?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg liker begge de to filmene godt. Vet ikke om så mange som skriver slik i dag, men sikkert flere enn det jeg er klar over. Men tror også at de fleste av dagens skrekkforfattere skriver i stil med Stephen King (altså mer som blodig grøss). En forfatter jeg vil anbefale, i gammelgrøsssjangeren, er Susan Hill. Bøkene The Woman in Black, The Man in the Picture og The Small Hand er virkelig gode spøkelsesromaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte ett par bøker i London for en del år tilbake med gode gamle skrekknoveller. Blant forfatterene finner man Jonas Lie og selveste Winston Churchill. Ellers har denne havnet på handlelisten:

http://www.capris.no/product.aspx?isbn=1907360204

Har absolutt sansen for King, Kontz og flere andre av dagens skrekkforfattere, men synes likevel ofte den deilige og uhyggelige stemningen i mange av de gamle historiene mangler i dagens skrekklitteratur.

Skal definitivt skjekke ut Susan Hill. Takk for tipset. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg tør ikke en gang tenke på dette....tror kanskje jeg har sett denne, på norsk heter den "Blås i fløyten, så kommer jeg". Onkelen min hadde et par bøker med grøssernoveller, bare tanken på et par av dem får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg tredve år etter: "Apehånden" og "Rottene i muren" - huff og huff! Kommer aldri frivillig til å lese noe sånt igjen, jeg blir ALTFOR redd!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe... skjønner hva du mener. Selv har jeg riktignok alltid elsket å lese dette, fordi jeg liker å skremme meg selv. Men en vinterferie eller påskeferie som liten leste jeg Bram Stokers Dracula på en hytte på Rauland. Det var mørkt, kaldt og vinnen blåste rundt hushjørnene. Sjelden har jeg vært så blodig redd i mitt liv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste "Sort messe" av John Dickson Carr da jeg gikk på ungdomsskolen. Riktignok på mitt eget rom, med folk i huset, men jeg husker at jeg leste og leste og leste, i håp om at alt skulle gå bra til slutt! Den boka var så FORFERDELIG skummel, det var bokklubbutgaven der en sort dyrepote kommer ut av en slags dør - senere kjøpte jeg selv samme utgave brukt, men jeg tør aldri la den ligge framme så omslaget synes... :)

Det dummeste jeg har gjort på grøsserkulturfronten er forresten å gå på kino og se "Ondskapens hotell" alene, for deretter å dra hjem til hybelen min alene! Jeg sov ikke hele natta, livredd for å lukke øynene selv om lyset var på... Selv i dag passer jeg meg hvis filmen er på tv - jeg er redd for å zappe innom kanalen i vanvare og ramle opp i en av de verste marerittscenene... Så jeg vil liksom ikke fylle opp mitt private interne skrekk-kammer med mer :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette hørtes spennende ut, denne er lastet ned gratis og ligger på vent :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som noe for meg. Elsker grøss og gru på 'gamlemåten'. Boka står på ønskelisten. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne  SkageTorill RevheimBeathe SolbergReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer Lund