Er i ferd med å pløye meg gjennom Jern og fikk lyst til å lese mer om sekttematikken. Har noen tips om god fag- og skjønnlitteratur som dreier seg om dommedagskulter og andre sekter? Er interessert i alt fra Heavens Gate og til Raëlisme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 22 svar.

For hundre år siden riktignok, men i "Jerusalem" skildrer Selma Lagerlöf en vekkelse på den svenske landsbygd som endte med at en stor flokk utvandret til Jerusalem hvor de ble en del av et større samfunn ledet av en amerikansk "Mother". Skremmende og interessant, god bok og god film!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Kanskje denne boken Sannheten kan gi et innblikk i hvordan en sekt fungerer på innsiden. Denne romanen er basert på virkelige hendelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk. Skal sjekke om den finnes på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant tema! Kommer på De gjenværende av Meg Gardiner (krim), Pelle og Proffen-boka Sannhet til salgs av Ingvar Ambjørnsen, Ingen er alene av Mattis Øybø og Frelst eller forført: om "hjernevask" og psykologisk påvirkning i nyreligiøse sekter av Nils Johan Lavik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott! Har blant annet lest Eva Lundgrens Knutby-koden om dette temaet, men den var langt fra lesverdig. Nå skal det sies at jeg er svært skeptisk til denne forfatteren fra før av. Hun var for eksempel med på å hause opp under mediepanikken om satanistiske kulter på 90-tallet. Den siste boken du nevner virker svært interessant. Skal se om den lar seg oppdrive!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden du nevner Knutby, har du sett filmen Skuddene i Knutby? Spillefilm med gode skuespillere, spesielt barnepiken Sara, og til dels er det de ekte stemmene vi hører, fra diverse lydbånd. Det følger også med en dokumentar som bonus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Da gråter englene forteller Marianne om hvordan hun opplevde det å vokse opp i Jehovas vitner. Marianne ble utestengt når hun begynte å gjøre opprør og forteller sin historie i denne boka.

I boken Wife nr. 19 forteller Ann Eliza Young om kvinnene i De siste dagers Hellige på 1800-tallet. Etter flere hendelser begynner hun å tvile på lederen og det de blir lært, i denne boka forteller hun om sin opplevelse av flerkoneri, religion og tilslutt trusler når hun ønsker å fortelle om sin virkelighet. Har ikke funnet denne på norsk, men siden den er fra 1800-tallet er det mulig å laste den ned gratis på engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er de bøkene jeg har i min samling:

Cults,

apocalypses, procephies, Cults and Millennial Beliefs Through the Ages,

Strange Cults,

World Famous Cults & Fanatics,

Sekter och hemliga sällskap Denne siste låner jeg på Strömstad bibliotek, de andre har jeg kjøpt på eBay.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig! Spennende liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeanette Wintersons Oranges Are Not the Only Fruit. Har glemt den norske tittelen for øyeblikket, tror det er noe sånt som ikke bare appelsiner. Er i hvert fall Winterons selvbiografi fra sin oppvekst i pinsebevegelsen, og hvordan hun hadde tenkt å bli predikant, men fikk problemer fordi hun var lesbisk. Har ikke lest boka selv, men har veldig lyst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser den har fått strålende anmeldelser. Tipset er notert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste i alle fall en ungdomsbok en gang som het Moonie - om sekten med samme navn. Ganske fascinerende, så vidt jeg husker. Utgitt i ungdomsbokklubben rundt 1990 (tror jeg). Forfatteren heter Iben Melbye.

Ellers blir datteren til hovedpersonen i Philip Roths American Pastoral involvert i en slags sekt (riktignok mer politisk enn religiøs).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg og har lese Moonie. Boka vart kjøpt gjennom ungdomsbokklubben på slutten av 90-talet, men er visst utgitt i 1989.

Eg hugsar at eg likte boka, men det er for lenge sidan eg las ho til at eg hugsar meir enn at det handla om ein gut som vart involvert i ei sekt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest dette fikk jeg veldig lyst til å lese boken, men har bare funnet en dansk utgave så langt. Skal sjekke det opp nærmere. Har enda ikke lest noe av Roth, men det er på høy tid å begynne. Skal sjekke opp romanen du nevner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var også inne på den "artikkelen" når jeg googlet for å finne forfatternavnet. Den er jo interessant... og fungerer mer som en reklame for boka enn som et effektivt motsvar, spør du meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det eneste jeg kommer på akkurat nå er 1Q84 (av Haruki Murakami). Mye av handlingen involverer en religiøs sekt og hovedpersonen er et tidligere medlem av jehovas vitner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ikke enig med deg i at 1Q84 tar for seg sekttematikk i noen særlig grad. Joda, en av hovedpersonens oppvekst blir nevnt, men veldig lite om "Vitnefolket" som de kalles i boka og i liten grad om deres religion og tro. Dersom man ønsker å ta for seg sekttematikk så mener jeg at denne boka ikke dekker dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres bra ut. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet det for noen år siden ble gitt ut et par bøker som var kritiske til krishnabevegelsen. De var skrevet av tidligere medlemmer om hvordan de oppfattet livet i bevegelsen. En ble skrevet av en amerikaner og en ble skrevet av ei svensk dame. Men jeg kan ikke for alt i verden huske hva de bøkene het. Skal søke litt videre og se om jeg finner ut av det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og om du vil ha versjonen fra folk som enda er i bevegelsen så finnes det utallige bøker om den. Men Inside the krishna movement er en av de bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Strålende! Det er notert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag