Hvilke (kjempegode) bøker føler du alt for få vet om?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Dag Johan Haugerud sin "Hva jeg betyr", plukket jeg helt tilfeldig på biblioteket. Kjente ikke forfatteren, og hadde aldri hørt om boken. Leste bakpå bokomslaget og ble nysgjerrig. Boken tok pusten fra meg. http://bokelskere.no/bok/hva-jeg-betyr/289659/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er glad i norsk krim fra tiårene før og etter jeg selv kom til verden, dva ca 1940-1975. I tillegg til ofte gode plott får man en herlig tidskoloritt fra denne tiden - bøkene er helt annerledes enn de som blir skrevet i dag.

Foruten den selvsagte Andre Bjerke er det snakk om navn som Stein Ståle (= Trygve Hirsch), Lalli og Fritjof Knutsen, Roy Roberts (= Alex Brinchmann), Waldemar Brøgger og Arnold Jacoby.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snør det utenfor Vinduet ditt? av Anita Arildsdatter Pedersen

Som om ingenting av Katarina vON bREDOW

Dødsengler sv Steffen R. S. Sørum ( det er mulig at det er noe feil med forkortelsen. jeg glømmer ofte hva som skal stå først r eller s)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er den eneste som har "Theodor Kinck : distriktslegen og maleren - dikterens far" av Nina Spørck. En meget interessant bok som jeg vil anbefale. Tror den kan fremdeles fås tak i på antikvariat.net. (utgitt på Grøndahl i 1989)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

En bok jeg har lest heter Trise til Østen av Aasta Rohde. Lånte boka av farmor som en gang i tiden var sekretær i Dreyer, og jeg tror hun er en av de få her til lands som har den boka. Uansett, det er en ganske artig liten sak om en dame som jobber på stuepike på en båt som reiser mot Østen. Og hennes kommentarer på passasjerene er utrolig artige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den som ung, og syntes den var fin:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hverdagen av Rudolf Nilsen, 1. utgave, som jeg kjøpte hos Ruuds Antikvariat tidligere i år. Jeg står som den eneste eieren tror jeg. Når man søker på Rudolf Nilsen kommer kun de bøkene som står i bokdatabasen opp - bøker man selv har lagt inn kommer ikke med i søkingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke så mange som har lest Lange kvelder på lufta av Elisabeth Hay. Bra bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jose Mauro De Vasconcelos' Mitt søtappelsintre. oversatt til norsk i 1973.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Lucas" av Kevin Brooks, ingen andre som har den i samlingen sin.. Det er en ungdomsbok men veldig gripende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lagt inn mange bøker jeg er alene om. Mange av dem er gode,synes jeg. Hva liker du å lese? "Uglen ropte mitt navn", er en av mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange av bøkene mine er jeg også eneste eier på da jeg får tak i det meste fra England.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg lest, og den var fin! Og jeg har den i min virkelige hylle, men jeg har visst ikke lagt inn alle bøkene som står i den hyllen, ennå;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Å knuse egg" er en veldig god bok - som altfor få har lest! Anbefales sterkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er kun 5 stk som har boka i samlingen her. Ikke lenge siden jeg las den og ble veldig begeistret for boka.
I denne historiske romanen "1793" skildrer Victor Hugo den franske revolusjonens skjebneår i områdene rundt Vendée, Frankrike.
Jeg synest det er en velskrevet og interessant bok som jeg håper flere vil ha glede av å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GsiljehusmorTheaToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenKirsten LundVegard BorgenTine VictoriaEgil StangelandEster SMorten GranheimFindusHeleneTanteMamielillianerRolf IngemundsenNikkaGrete AastorpTine Sundalanniken sandvikRune U. FurbergDanielTor Arne DahlFarfalleHelge-Mikal HartvedtKaramasov11Lars MæhlumsomniferumMarit HåverstadAvaReidun SvensliBjørg Marit TinholtLisa Chatur VestbyNora FjelliAnette SAnne Berit GrønbechConnieHeidi