Interessant sak. Når jeg leste linken lenger nede om Ambjørnsen og andres uttalelser om dårlig krim, tenker jeg: Hva er problemet med at det utgis dårlige bøker?

Det utgis jo hvert år en hel mengde bøker som jeg ikke liker, mange av dem er "dårlige", mens andre sikkert er "gode". Disse leser jeg ikke. Noen ganger bommer jeg og kjøper ei bok som viser seg å være skuffende. Det er jo synd, men ikke noe stort problem.

Mener de at de gode bøkene blir fortrengt av de dårlige - fordi forlagene satser på feil forfattere? Det er jo et indirekte problem for oss lesere at litterære perler ikke kommer ut til oss - samtidig opplever jeg som leser at verden flommer over av en uendelig mengde bøker som jeg gjerne vil lese - men som jeg aldri i mitt liv får tid til. Dessuten kan det hende at de bøkene Ambjørnsen liker, er bøker jeg uansett ikke ville lest - så dette blir jo et litt teoretisk problem.

Fra et forfattersynspunkt er vel problemstillingen mye klarere. Hvis man skriver, og ønsker å utgi, så er det sikkert bittert å se elendige makkverk bli publisert framfor egne verker. Det er en helt legitim følelse, og greit å gi uttrykk for, selv om det ikke kommer helt klart fram i artikkelen.

Men som leser vet jeg jo ikke hva jeg går glipp av - og som sagt er det en uendelig kø av bøker jeg gjerne vil lese... Så om det kommer ut en del dårlige bøker plager det meg ikke. Det kan jo være et økonomisk tap for forlagene, så klart....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

En sak med mange sider og meninger.Hva Ambjørnsen mener om en bok/forfatter blir jo en persons mening.Det at han mener at det kommer så mye dårlig krim fordi forlagene ikke tør å la være å ta til seg nye krimforfattere,er jo noe vi kan ta til etterretning.Det har hendt at jeg har lest bøker som jeg mener aldri skulle vært sendt ut av forlaget. Allikevel kan det være noen som synes at den var god. Jeg er stadig på jakt etter en ny favorittforfatter,men ser at det er vanskelig å finne en som passer perfekt. Tror at jeg må fire litt på kravene der. Følger godt med på hva alle dere andre mener om div. forfattere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunilla