Jeg leser en del svenske bokblogger og har blitt veldig sugen på å dra på Bokmässan i Göteborg neste år. I mellomtiden har jeg meldt meg på en utfording om å lese nordisk literatur (temaet for Bokmässan neste år er nordisk).

Og så skal jeg til København i helgen, og tenkte at da kan jeg jo i hvert fall få kjøpt noen danske bøker. Men så er spørsmålet hva? Hvilke danske forfattere burde jeg ha lest?

I løpet av utfordingen skal vi også innom Island, Åland, Grønnland og Færøyene... Har noen boktips fra disse?

Jeg har begynt på en liste men den kan med fordel utvides.

I tillegg tar jeg gjerne i mot tips om bokblogger fra de andre nordiske landene - vi har jo en tråd for norske og jeg leser som sagt allerede en del svenske, men det må da finnes noen danske det er verdt å følge med på? Finske som er skrevet på svensk? Eller engelsk? Islandske på dansk eller engelsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Helle Heller fra Danmark, så hun var foreslått tidligere også. Hun går greit på dansk også. Fra Finland Pirjo Hassinene - hennes - Jordbær i November er en av mine absolutte favoritter. Sverige: Sara Stridsberg kanskje, hun er jo aktuell på norsk nå med Darling River.

Fra Grønland har jeg bare lest ei eneste bok, fra fjorårets Nordiskeråds lesesirkel. Det var en selsom opplevelse. Blogginnlegget for spesielt interesserte.

Vanskelige valg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips. Er i gang med Helle Helle, og liker det jeg leser.

Den Grønlandske hørtes jo, vel, interessant ut. Jeg leser forsåvidt dansk uten store problemer, men likevel...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale deg krimbøkene til Jussi Adler-Olsen. Lettlest krim oversatt til norsk i alle fall, regner med de vil være lettleste på dansk også. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Utfordringen kommer fra Therese på Dantes biliotek: http://dantesbibliotek.se/2011/10/13/nordisk-lasutmaning/

Takk for lenkene, her var det mye nyttig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tja. Hvorfor ikke? Jeg diskuterer gjerne bøkene her ettersom jeg leser dem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil slå et slag for Helle Helles Ned til hundene. Jeg hørte den på lydbok med Anna Bache-Wiig som oppleser, og hun formidlet stemningen i boka helt perfekt. Boka ble for øvrig nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah, da skal jeg se etter den i helga!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Linda Olssons "La meg synge deg stille sanger" er den vakreste og mest minneverdige boken jeg har lest. Linda Olsson er fra Sverige men bosatt på New Zealand.

En annen svensk roman som rørte meg dypt er Keiseren av Portugalien av Selma Lagerlôf: http://bokelskere.no/Mariar/boksamling/1359660/

Jeg har inndelt bokhyllene mine etter land (de med stjerne foran), så du kan jo se om du finner noe interessannt der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker, skal ta en titt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30