Nå som det nærmer seg disse juletider, er det på tide å tenke på gavene. Jeg har lyst til å gi min 84 år gamle farmor en bok i julegave, men jeg synes det er litt vanskelig å finne bøker i hennes interesse. Hun er veldig glad i å lese, spesielt historier fra gamle dager(f.eks. fra krigen osv). Tenker altså på skjønnlitterære bøker som biografier, historie, dokumentarer osv. Noen som har forslag å komme med?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

"Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg" av Kjersti Annesdatter Skomsvold :O) http://bokelskere.no/bok/jo-fortere-jeg-gaar-jo-mindre-er-jeg/192941/ En hysterisk morsom lettlest roman om en eldre dame som plutselig blir redd for at hun ikke har satt nok spor etter seg i livet, og bestemmer seg for å sette igang endel tiltak for at folk skal huske at hun har levd. Anbefales varmt! Er litt motstander av "greien" med å kun gi eldre bøker som handler om krigen eller lidende mennesker. Å bli gammel er vel deprimerende nok, så en god latter kan være god medisin :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Dagfinn Grønoset sin bøker om bl. a. "Anna i ødemarka", "Gunhild fra skogene", "Tater Milla" og "Barnet Gud glemte".
Det er interessant bøker om mennesker som virkelig har strevd for sin eksistens, ekte hverdagslitere i ordets rette betydning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Roy Jacobsen passer for alle aldre. Hans historiske romaner, særlig fra nyere tid, burde være stoff for farmødre å kjenne seg igjen i. Ellers har jeg god erfaring med farmødre og krim. De liker spenning og action! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, har fått så mange gode tips nå at det er ikke lett å vite hva man skal velge! Men baaaare fortsett :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kathe, alltid vært i Norge av Espen Søbye, eller boka om Rabinowitz fra Haugesund, begge omhandler krigen og spesielt to enkelt individer og deres skjebne, og begge er skrevet i en nøktern tone, av ihvertfall en fagperson i historie, den andre husker jeg ikke hva var. Begge holder mål litterært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har funnet Julens fortellinger. Ellen Horn-tidligere sjef på Nationaltheatret og senere kulturminister-leder oss inn i denne enestående samlingen av julefortellinger.Fortellinger som binder generasjonene sammen, åpner hjertene og tenner lys og håp og glede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med bøkene til Irene Nemirovsky? Hun har bl.a. skrevet "Storm i juni" som har fått svært god kritikk. Jeg introduserte denne boken med stort hell til min mor på 78år.

Er hun glad i kongehuset er der jo de senere årene kommet ut 5 bøker om Kong Haakon og Dronning Maud basert bla.a på Kong Haakons dagbøker. Den siste nå i høst. Det er Tor Bomann-Larsen som har skrevet disse.

Min mor leser enormt mye så jeg har gitt opp å finne bøker hun ikke har lest, så i år blir det gavekort hos en bokhandler fra meg. Enkelt, men sikkert populært.Lykke til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Mors og fars historie" av Edvard Hoem er en fin bok som passer til beskrivelsen din.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En spennende biografi, "Eirik Myrhaug - Sjaman for livet" kommer for salg i midten av november. Kanskje en idé? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for alle svar! er veldig hjelpsomt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kammerpiken: Cecilie Enger. Det er en veldig fin roman om kammerpiken til Dronning Maud. Mye handling fra slottet, og litt fra england, 1920 tallet. Flotte beskrivelser av personene, slottet og alle dronnings Mauds kjoler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En triologi av Margaret Schelbred (Lerkehjerter, Vildresinn,Alvemål)Med forbehold om at jeg husker alle titlene korrekt. Tror den startet tidlig på 1900 tallet og endte på 1970-1980 tallet. Anbefales og din farmor vil nok kjenne igjen mange ting i bøkene. Anbefales:):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Støtter dette svaret ditt, og alle titlene er korrekt gjengitt. Fantastiske bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trilogien om Anna Figenschou av Ragnhild et-eller-annet - du finner den sikkert her inne. Min mor på omtrent samme alder likte den. En generasjonsroman, tror jeg...har ikke fått lest den selv, men den skal være bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg mener det er kommet en bok om kvinner i motstandsbevegelsen i år, - men jeg husker hverken tittel eller forfatter:-(
Ellers vet jeg det er kommet en bok om en ung kvinnes liv under krigen: Da mor satt på Grini

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Tyskerjentene" kan kanskje være et godt bokvalg til din farmor. Hvis hun ønsker å le og kose seg kan "potensgiverne" være et alternativ. Min mor på 82 år elsket den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

takk for tips :) skal sjekke den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadMcHempettBjørg Marit TinholtRune U. FurbergEvaTralteLiv-Torill AustgulenHanne Kvernmo RyeEgil StangelandIngunn SAkima MontgomeryKnutMTanteMamiesveinVannflaskeHeidi HoltansvarteperStig THarald KJulie StensethTove Obrestad WøienmgeLailaPerSpelemannGodeminePiippokattaReadninggirl30Ann Helen ETone Maria JonassengretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaCecilie69RandiAEvaSynnøve H HoelLars MæhlumReidun GranbergLilleviBerit B Lie