Et nyttig innblikk i hvordan folk klarer seg (eller ikke) i lavtlønnede jobber i USA. Ehrenreich går undercover og forsøker å få penger og tid til å gå rundt med den typen jobb man får uten kvalifikasjoner.

At så mange lever på denne måten er egentlig helt utrolig, på den annen side ser man at bare å overleve fra dag til dag krever så mye energi at det ikke er noe til overs til å planlegge hvordan man eventuellt skulle komme seg ut av situasjonen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, dette er en uhyre interessant bok! Hatten av for Ehrenreich som gikk i gang med, og gjennomførte, dette prosjektet - og hun beskriver veldig godt hvor umulig det er å leve på inntekter under fattigdomsgrensen. Ikke minst skjønner man hvorfor så uhyre få makter å karre seg ut av en slik elendighet. Interessant er det også at Ehrenreich "tester ut" ulike typer jobber, ulike steder i USA - det er med på å gi leseren en forståelse av hvor utbredt fattigdomsproblemet er, og gir også forfatteren muligheten til å presentere historiene til et større knippe arbeidskolleger hun møter på sin ferd.

Og ja - Ehrenreichs prosjekt har fellestrekk med prosjektet til den tyske journalisten Günther Walraff, som særlig er kjent for boken "Ganz unter", om fremmedarbeideres tøffe hverdag i Tyskland på 1970-tallet. (Jeg var vel litt for ung til å lese Walraffs bok den gang den kom - burde man forsøke å få fatt i den nå, tro?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble rett og slett fysisk sliten av å lese denne boka. Ikke nok med elendige arbeidsvilkår, men tanken på at mange må ha to slitsomme og dårlig betalte jobber for å få det hele til å gå rundt er helt forferdelig. Takke seg til jobb foran pc'en og med mulighet for å hente kaffe når man ønsker og på do når man trenger....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

alpakkaGladleserDolly DuckAlice NordliSiljeGroGro Anita MyrvangSynnøve H HoelBerit RReadninggirl20Lars MæhlumFrode Øglænd  MalminIngrid HilmerTine SundalHanne MidtsundCathrine Marie HansenLesevimsaAgnete M. HafskjoldAnne-Stine Ruud HusevågLilleviFru GranTheaAkima MontgomeryNorahBookiacBjørg L.Jarmo LarsenDemeterRisRosOgKlagingHarald KEileen BørresenLars Johann MiljeLailaTorill Elisabeth RevheimHilde H HelsethTanteMamieRolf IngemundsenRufsetufsaRandiMonica Carlsen