Kunne dette skjedd i Norge? Leser sjelden bøker "fra virkeligheten", men i boka "Det er aldri for sent å få en lykkelig barndom" møter vi noe av det samme. Sjøl om foreldrene i "Krystallslottet" alltid melder barna inn på skole hvor de enn flytter, så er det egoismen til foreldrene som gjennomsyrer det hele. Og at barn har styrke ser vi stadig vekk. Det er ingen sannhet i at man ikke kan unnslippe skjebnen, genene eller hva man kan skylde på. Jeg mener man kan velge, men selvfølgelig må man vite om valgmulighetene. Det å kunne lese og ta til seg informasjon er det viktigste av alt, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Dette kunne ha skjedd i Norge! Og barn er -og har vore- utruleg lojale mot foreldra sine! Eg vart svært gripen av "Krystallslottet" - og er imponert over at forfattaren har styrke til å fortelje så varmt - trass alt - om ein vanskeleg barndom.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Grov omsorgssvikt skjer selvsagt i Norge. Tror nok likevel noen ville grepet inn når barna var skitne og gikk med hullete klær. Slike synlige tegn på fattigdom/dårlig omsorg var vel ikke så spesielt i de traktene det var snakk om her. Ellers har jeg ikke så mange illusjoner om Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hvor mange i Norge har foreldre som bor mer eller mindre på gata? Ville ikke de fleste unngått å treffe dem? Var kanskje bare far her som valgte rusen, men likevel? Tror kanskje far var mer bevisst sviket overfor barna, mor ble aldri noe annet enn barn sjøl, synes jeg. Barn i betydning av ansvarsløshet og vilje til å godta alt uten evne eller vilje til å kjempe i mot. Forstår godt datterens reaksjon da hun fikk vite at mor egentlig kunne vært rik, og likevel valgte dette livet for seg og sine barn. Antageligvis var kjærligheten mellom mor og far av en slik art at de ikke hadde plass til flere enn seg sjøl, synd for barna. Heldigvis at de hadde andre mennesker slik at de fikk se at livet kunne by på noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg at grov omsorgssvikt skjer her til lands, som i alle andre land. Dette er ikke unike hendelser. Alkoholikere, narkomane, psykisk ustabile menneseker får barn hele tiden. Men jeg tror du tar delvis feil når du sier at man ville grepet inn. I mange tilfeller gjør man nok det, men definitivt ikke ofte nok. Jeg vet ikke hvor mange jeg har truffet på i livet mitt som har hatt fullstendig uansvarlige foreldre, og hvor barna har lidd fælt med dette. Men de er lojale, og sier ikke ordentlig i fra, og de færreste vil faktisk hjelpe til med mindre baren krever hjelp. Frykten for å blande seg er usedvanlig stor. Bare se på Christoffer-saken, hvor den stakkars gutten til slutt døde. Lignende tilfeller skjer stadig vekk, men omgivelsene er ikke flinke nok til å se tegnene, og gjør altfor lite av det som trengs.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er ikke uenig med deg, men mener bare at de kanskje lettere griper tak i slike ting som er litt "ufarlig", som problemer med klær og hygiene. Jeg gikk i alle fall i klasse med en som hadde det problemet, og hun fikk fosterforeldre. Tror ikke det var mishandling inne i bildet, bare en mor som ikke takla ansvaret - uvisst av hvilken grunn. Mistanker om forskjellige ting er kanskje vanskligere å takle? Jeg aner ikke, det er vel litt tilfeldig og personavhengig hva som blir avdekket/gjort noe med.

Dessuten mener jeg at en del av de voksne som mishandler kan se ganske perfekte ut på overflaten, og da må det litt fantasi til for å skjønne hvordan ting egentlig er... Og så tror jeg det kan være vanskelig å fortelle andre at ens egne foreldre mishandler en. Mange har nok også opplevd å ikke bli trodd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaske