Jeg forsøker å innvie mine nieser (snart 4 og 5 år) i litteraturens inspirerende og magiske univers (uten stort hell til nå, til Tante Tonjes store fortvilelse), og hadde satt stor pris på noen gode boktips; bøker dere har lest for egne eller andres barn som vekket barnas interesse for bøker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Mange går i fellen og leser alt de elsket når de var små. Jeg tror at for å fenge barn til å ønske å lese mer, å oppdage litteraturens magi så trenger du bøker som møter barna der de er i dag. Som er skrevet i vår tid og til våre barn, med de verdiene som preger vår tid. Da kan de nemlig kjenne seg igjen og tar alle de gode "poengene".( selv om mange av de gamle er utrolig gode også ) Jeg tenker også at det er viktig å finne gode billedbøker. Gjerne litt tekst men flotte og utrykksfulle bilder også, som gjør at en får lyst til å lese mer, se mer og høre mer. Disse bøkene elsker de hjemmme og i barnehagen ; Tambar. Fiat bøkene. Tigli , tegningene er morsomme og teksten er lett å lese. Pulverheksa og ertekroken; Den pleier de å le høyt og lenge av ;) Kattekidnapperen syntes jeg også er fin og har uttrykksfulle illustrasjoner. Så kan jeg jo nevne at selv om jeg brenner for at nyere barnelitteratur så er det jo utrolig mye bra som alltid har vært også. F.eks. I morgentåkedalen og Gruffalo. Ellers så er de jo midt i målgruppen for min debut bok; Truls og Mias elleville flytur. Hvis du vil vite mer om den så kan du titte på den her inne. Blir litt feil om jeg skal skrive masse om den her ;) Ønsker deg uannsett masse lykke til og håper at dine nieser sammen med deg oppdager bøkenes fantastiske univers ;).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg var på den alderen leste jeg veldig mye tegneserier. Begynte med bøker noen år senere, som en naturlig fortsettelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt av Thorbjørn Egner og Astrid Lindgren. Disse bøkene er de aller beste barndomsminnene jeg har :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler bøkene om "Lillesøster".Var i hver fall en innertier hos barnebarnet mitt da hun var i den alderen.Bøkene er morsomt skrevet,har morsomme illustrasjoner og tar opp hverdagssituasjoner som både ungene og de voksne kjenner seg veldig igjen i.Jobber selv i barnehage,og jeg tror vi har samtlige av "Lillesøsterbøkene"-og de er utrolig populære også her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gode forslag under her, men Gubben og katten har mye tekst. Da jeg leste dem for datteren min i fireårsalderen, kuttet jeg veldig mye og leste nok et sammendrag.

Enkle bøker med relativt lite tekst og mye bilder tror jeg er viktigst i den alderen. Hvis du bruker for lang tid på en side - for mye ord uten at de får et nytt bilde - er det fort gjort å bli utålmodig.

Et par enkle storslagere hos oss var "Når to skal..."-bøkene av bl a Tor Åge Bringsværd, Emma-bøkene /Thomas-bøkene (slagere fra syttitallet), Karsten og Petra-bøkene. Emma/Thomas finnes i ulike varianter, tror Emma er litt "større" enn Thomas. Mest populære var bøkene om Emma som måtte på sykehus fordi hun slo seg i hodet, og Emma som fikk vannkopper. Drama! :) Karsten og Petra-bøkene finnes også i litt ulik "vanskelighetsgrad". Men dette er enkle historier som ungene kjenner seg igjen i, og de fanget i alle fall interessen hos oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var ute og gikk tur, og da kommer jeg alltid på slike ting, og jeg tenkte akkurat at Emma/Thomas må jeg jo foreslå, og så har dem allerede blitt nevnt. Jeg synes også de bøkene er kjempeflotte, og de ble mye lest. Særlig den da Emma skal begynne i barnehagen. Hun synes det er kjempeskummelt og har egentlig ikke lyst, men så møter hun en jente hun har det så gøy med.

Ellers var også bøkene om Nyskjerrige Nils slagere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Jo visst kan Lotta sykle" og "Jo visst kan Lotta nesten allting!" av Astrid Lindgren. De er begge billedbøker, det er nok best i den alderen:) Ellers støtter jeg veldig forslaget om "Gubben og Katten"-bøkene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gubben og katten bøkene. Ludde bøkene. Albert Åberg. Gjett hvor glad jeg er i deg ( ei nydelig bok, med flotte bilder).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Karsten og Petra er en flott serie i den alderene, likeledes bøkene om Pulverheksa, og Gruffalo-bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du forsøkt bøkene om mummitrollet? Den yngste er kanskje litt liten ennå, men fra fem-års alderen var jeg gal etter dem - pappa måtte lese om og om igjen, i hvert fall de første bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

eller hva med Ludde? Kaninen som må lære seg å kle på seg, spise osv. Artige tegninger og enkel tekst. Fin for både barn og voksne :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F Tislevoll