Siden ingen har begynt å tenke på julen ennå (ironisk)... ^..^ Er det noen der ute som har noen tanker om hvilken bøker som er fine å kose seg med i julemåneden? Da tenker jeg primært på bøker som har jul som tema, eller som bare gir deg litt ekstra god julestemning..

:O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Jeg huske en dansk bok som jeg pleide å låne på Sarpsborg bibliotek før hver jul om fletting av julekurver. Jeg huske spesielt en med firkløvermotiv. Vi hadde ca 5-6 stk i flere år.

På Strömstad bibliotet lånte jeg nylig følgende bøker med julelesing, 3 bøker av Selma Lagerlöf, Legenden om julrosorna, Julberättelser og Den hellige natten, Julbocken i folktro och jultradition og Ebbe schön Vår svenska tomte

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har en bok som jeg kjøpte i fjor, men klarer ikke for alt i verden å huske hva den heter. Sånn bok med historier, oppskrifter og litt sånt i. Veldig glad i den. Jeg har også en stor blå bok fra barndommen. Mener den heter Den store juleboka. Den elsket jeg da jeg var lita, noe den bærer preg av, for den har løse sider overalt. Da jeg var lita hadde mamma en annen blå bok Mørkeblå med bilde av et hus utenpå. Lurer på om den kan hete Jul i vårt hus. Den skulle jeg veldig gjerne fått tak i, for den savner jeg veldig. Det var den ultimate juleboka for meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den boka finn vi fram kvar jul, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "o jul med din glede" av John Grisham. Det er en morsom bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Den vesle bygda som glemte at det var jul".Ei fantastisk bok eller forteljing av Alf Prøysen. At det går an å ha slik fantasi som han. Når eg er redd for å ikkje komme i mål til jul tenker eg alltid på denne boka. Dei (altså bygda)kom seg i mål i løpet av nokre timar. Til og med julebadet rakk dei, i form av at alle bada i same stamp. Og så ringte kirkeklokkene jula inn rett etterpå. Herlig historie

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja den liker jeg også. Det er rart det, at det er ofte barnebøker som minner oss mest om jul... Kanskje fordi julen ofte var ekstra spesiell når en var barn ? Eller fordi det er skrevet så utrolig mange fine barnebøker rundt temaet som gjør at selv når en er voksen så husker en akkurat disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Julenatt er en veldig koselig bok som jeg har hatt siden jeg var liten. Ellers kan jeg jo også nevne Reven og nissen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snikker Andersen og julenissen ;)Av en eller annen grunn er det den boken som minner meg om jul og som gir meg julestemning :) Jeg kunne selvfølgelig funnet en god krim bok, eller en annen god voksen bok som også er god i juletider. Men valgte å skrive det første som falt meg inn ;)Det er noe med den boken som fremdeles gir en, en følelse av magi..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenker også først og fremst på den boken når jeg tenker på jul - virkelig en god og varm historie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Julebok for barn" av Alf Prøysen og "Kaisa Krabat hjelper mormor" av Astrid Lindgren :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er jo også på jakt etter julebøker så eg har en egen personlig liste på word med julebøker på dataen min. Julemysteriet med Jostein Gaarder er blitt juletradisjon for meg de siste årene. Nå vet jeg ikke om Cecelia Ahern sin bok Gaven er ei tradisjonell julebok. Men den har jeg tenkt å lese som julebok i år. Men du og andre skal få vite hva jeg har notert meg som julebøker.

Oddgeir Bruaset: Det lyser i stille grender – historien bak julesangene våre Camilla Lackberg: Snøstorm og mandelduft Levi Henriksen: Bare Mjuke pakker Levi Henriksen: snø Levi Henriksen: Hjem til jul Gøran Tunstrøm: Juleorateriet Laila Stien: Hjem til Jul Marci Alborghetti: Glassarven Anne Karin Elstad: Et juleeventyr Ørnulf Hodne: Jul i Norge Cecelia Ahern: Gaven Jostein Gaarder: Julemysteriet

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har vært og lånt Bruaset sin bok på biblioteket i dag. Allerede før jeg har lest et eneste ord i boka, kan det fastslås at den er rene praktverket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg veit ikke hva den heter, men når jeg var liten leste pappa en tegneseriebok for meg om en julenissesdag, med pakking og fylle sleden. Og turen rundt til alle barna med pakkene. Han syns det var deilig å bli ferdig og at det var ett år til neste gang. Jeg elsket den boka. Hvis noen veit hvem jeg mener blir jeg kjempe glad for navnet på den.

ellers er jo Julemysteriet en flott bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var det bare tegninger og nesten ingen tekst? Da var det av den samme som laget en bok om en snømann, - Raymond Briggs, heter forfatteren, men jeg husker ikke tittelen på boka. Jeg lånte den på bibilioteket for over 20 år siden og "leste" den for gutta mine. Jeg hadde også veldig sans for den forkjølete julenissen som måtte dra rundt med alle presangene og omsider kom seg hjem hvor han kunne drikke varm te, - typisk britisk;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er den. Jeg husker pappa måttelese den mange mange ganger for meg. Takk, jeg skal sjekke ut forfatteren. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For oss som er henfalne til krim også i julemåneden, har Nils Nordberg samlet sammen et par bøker med stemningsskapende noveller. Fra første snøfallet fram til julesangene begynner å dominere koser vi oss med "Vinternatt" - 718 sider med norske krim-noveller.

Når høytiden vel er over oss heter novellesamlingen "En kriminelt god jul". Dette er 13 noveller fra de aller største - som Christie og Conan Doyle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle som tenkjer som eg, at det ikkje er noka jul utan A Christmas Carol av Charles Dickens, er velkomne med innlegg her, i diskusjonstråden vår! Elles blir det vel Hans Falladas Jeder stirbt für sich allein, håper eg, og kanskje Levi Henriksen eller Frode Grytten - og sjølvsagt Don Quijote ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Er Hans Falladas bok også oversatt til norsk eller engelsk? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Alle dør alene er vel tittelen på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åja den ja (er ikke så sterk på tysk dessverre). Tenkte ikke på den, for koblet den ikke som en bok som har jul som tema/innhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, boka handlar nok ikkje om jul, nei - eg las vel ikkje det fyrste innlegget ditt godt nok. Men eg skal lese den boka i jula, tenkte eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvor lett det er å få tak i denne, men jeg kan anbefale A Redbird Christmas av Fannie Flagg. Det er en søt bok, feelgood på sitt beste, ikke hele historien er lagt til julen, men størstedelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De har denne boken på bokkilden.no :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for mange gode forslag til julelesning. Noen som vet om bøker som er ment for voksne også? Slik som f.eks. Hjem til Jul av Levi Henriksen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Guds kvern maler langsomt" av Agatha Christie er ei bok som er lagt til en julefeiring på et gods. Den usympatiske godseieren har invitert alle barna sine til julefeiring. Det blir begått et mord en natt, og Hercule Poirot må bistå politiet med å løse mordgåten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk i posten forleden dag en bok som heter "Mine aller beste julefortellinger" , en barnebok med fortellinger som "Kvelden før jul" (som var hovedsaken til at jeg kjøpte boken), Et brev til Julenissen, En julefortelling, Nøtteknekkeren og flere. Gleder meg til å lese den sammen med tantebarnet mitt i adventstiden. Hun har så vidt begynt å lære seg og lese, så dette tror jeg blir bra. Ellers må jeg lese Julemysteriet av Jostein Gaarder, Brev fra Julenissen av Tolkien, diverse julehistorier med Donald Duck & co, og selve julehelgen går det mye i seriehefter (både årets og eldre).

Prøver også å være litt kreativ før jul, med kortlaging og julepynt/julegaver, så da drar jeg frem forskjellige hobbybøker med juletema :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når det gjelder julebøker, tenker jeg først og fremst på Gabriel Scotts "Tante Pose", - den sitter dypt, helt fra vi på folkeskolen(!) ble lest høyt for fra den i adventsstundene:) Men jeg tenker også på billedbøker jeg leste høyt for mine barn, - særlig Astrid Lindgrens "Jul i Bakkebygrenda" og "Se, Marikken, det snør", - det er jul det! Samt alle Carl Barks jule-Donaldhistorier! - Oj, nå begynte jeg jo nesten å glede meg til jul, - 5. november!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kommer en bok med gode anmeldelser , ut i bokhandelene nå i disse dager. Den er også filmatisert og kommer som film i slutten av måneden. "Hjem til jul, av Levi Henriksen. Både coveret og tittelen er veldig vakkert. "Bare mjuke pakker " , av samme forfatter virker også lovende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I fjor leste jeg Julemysteriet av Jostein Gaarder, som har et kapittel hver dag fra 1.-24. desember, og det var en koselig kalender.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest den hver jul siden jeg var lita. Veldig koselige greier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en fin bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den vil jeg lese. Takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den skal jeg lese i år :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, den skal jeg lese! Gleeder meg!<3
:O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Bøker", jeg har fått tak i hefte fra Dale Garn nr 235 og holder på å strikke adventvotter (uten tommel). De blir ca. 11 cm.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kirsten, du skuffer aldri. Herlig! Lykke til med vottene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Julegavene du har begynt på altså? Ja det er fornuftig å være tidlig ute :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

nei, adventvotter til mine tantebarn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim