Nå er vel dette mest et provoserende trolleinnlegg, men jeg biter på og må kommentere!

At nynorsk er komplisert og vanskelig å lese er feil, det er bare viljen det er noe i veien med.

For meg er det komplett uforståelig at bokelskere velger bort bøker ut fra varianten av norsk de er skrevet på. Bokelskere burde være nysgjerrig på gode bøker, uavhengig av målform.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Husker fremdeles nynorsk timene, det var en pine. Hadde vært at man lese bøker og diskuterte disse på nynorsk hadde vært noe. Men det som har sittet igjen er terpingen av nynorsk verb, grammatikk osv. Jeg måtte altså ta stilling om jeg syntes det var problematisk eller ei i voksen alder. Men så var det bøkene om Bjørnstjerne Bjørnson skrevet av Hoem som gjorde utslaget. Plutselig var det ikke noe problem lengre å lese nynorsk. Bøker på nynorsk, noen generasjoner tilbake vil jeg kanskje ha problemer med iom at det var større gap mellom bokmål og nynorsk den gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig!
Fikk nå så lyst til å nevne Rune Belsvik, som en god forfatter på nynorsk. Han har skrevet mange fornøyelige bøker, bl.a. de herlige og morsomme bøkene om Dustefjerten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Kirsten LundOleCarine OlsrødTor Arne DahlAmanda AGro Anita MyrvangPer LundTorill RevheimmarithcGladleserBente NogvaBård StøreLasse W. FosshaugCecilie69Berit RMarit HåverstadBjørn SturødKarin BergStine AskeSynnøve H HoelHilde VrangsagenkntschjrldBjørg Marit TinholtPer Åge SerigstadBenedikteMonica CarlsenInge KnoffLillevigretemorMorten MüllerHarald KGroKjersti SMarit HøvdeBerit B LieHanne Kvernmo RyePiippokattaMarteCathrine Pedersen