Forfatteren av boka "Himmel og helvete" Emanuel Swedenborg var mystiker og levde på slutten av 1600-tallet og til sent på 1700-tallet. En utrolig spennende personlighet, meget intelligent og med datidens beste utdannelse i Sverige. Han studerte bl.a. ved det filosofiske fakultetet i Uppsala. Han lærte seg latin, gresk og hebraisk, studerte astronomi, mekanikk og anatomi m.m. Hans bibelstudium bl.a. fremstår i dag som helt enestående.

I året 1744 ble han kastet ut i en religiøs krise og han velger nå å vie livet sitt til religiøse studier. En åpenbaring av Herren åpner den åndelige virkeligheten for ham og verdenen blir for ham fra nå av fylt med ånder, engler og demoner.
Ingenting i samtiden tyder på at Emanuel Swedenborg var blitt gal. Han fungerte fremdeles helt normalt i sitt sosiale liv og arbeidliv. Flere av hans paranormale hendelser er godt dokumenterte.

Dette er virkelig spennende lesing for dem som er interessert i den åndelige verden, tolking av bibelen og i det hele tatt mystikk.

For meg en favorittbok. Jeg har i tidligere år lest flere av hans bøker og også biografier om Swedenborg. Denne nye oversettelsen av "Himmel og helvete" er til tross for innholdet lettlest. Kapitlene og de nummererte tekstene gjør boka oversiktlig.

Skulle gjeren se flere av hans bøker utgitt på nytt og med en like bra oversettelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

GunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarte