Kjenner nokon til bøker om eller med løping, gjerne maraton? Utanom Haruki Murakamis "What I talk about when I talk about running" - ei strålande bok som med dette blir anbefalt av underteikna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

En litt makaber løpebok er Dødsspillet av Stephen King (under alias Richard Bachman). Bok om Marathon-lignende løp som jeg tror må falle under sjangeren psykologisk thriller. Anbefales dersom magen ikke er for sart :)Tror imidlertid ikke det er så lett å få tak i den, men kanskje den engelske versjonen er lettere å få tak i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innlegget minner meg om en annen thriller med fysiske utskeielser. Den tidligere (?) orienteringsløperen fra Trollelg på Heimdal ved Trondheim, Eskil Åsmul, skrev for et par år sia Blodføre. God innsats etter flere år med store problemer pga. ME. Boka kan anbefales som lett underholdning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har fått den på ønskelista mi. Takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at Murakami si bok er virkelig bra for oss som liker å trimme litt. Andre bøker jeg har lest der det er litt springing er Maratonherren av Klaus Hagerup og The loneliness of the long distance runner av Alan Sillitoe. Lenge sia jeg har lest dem, spesielt Sillitoe som ble lest på engelsk på videregående, men husker dem begge som bra.

For et drøyt år sia kom jeg over ei bok skrevet av en fra Stavanger som forberedte seg til maraton med en kompis. Syntes den var underholdende, men finner den ikke og husker hverken tittel eller forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Kjenner ikke disse bøkene, men skal lete dem opp. Gi lyd om boka av Stavangerforfatteren dukker opp i en drøm!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dean Karnazes har noen gode løpebøker. Ultramarathon Man og en som jeg tror heter 50-50 (50 maraton i 50 stater, 50 dager). Jeg har kun lest den første - på engelsk - vet ikke om de er oversatt. Litt av en type Karnazes - jeg ble nesten litt groupie etter jeg hadde lest boka :-)

Helt enig angående Murakami!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karnazes må jeg utvilsomt finne frem til. Takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Thor Gotaas: Løping - en verdenshistorie, utgitt på Gyldendal

http://www.gyldendal.no/new/default.asp?ID_Person=1026165

Den engelske oversettelsen ble nylig anmeldt i Guardian http://www.guardian.co.uk/books/2010/jan/03/running-long-distance-global-history

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har fått boka på ønskelista mi (sammen med de andre foreslåtte bøkene). Takk for gode forslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald K