Er det flere bokelskere som hører på dette programmet og leser de nominerte bøkene? Diskusjonen er morsommere å høre når jeg har lest bøkene, men jeg er redd jeg sliter litt i år, så kanskje vi kan "jukse litt" her inne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

[ Slettet av bruker ]

Ga de noen grunn for at det ble ham?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg har ikke fått med meg noe radioprogram om dette i år, men innlegget ditt vekker gode minner hos meg fra 1998, da jeg var en av dem som hadde gleden av å sitte i juryen. Det var en morsom opplevelse, selv om jeg godt husker hvor vanskelig det var å velge den gangen mellom de nominerte. I ettertid er det artig å se at hele 4 av de seks forfatterne som var nominert dengang har fått prisen. Det gjelder Erik Fosnes Hansen, som vi til slutt ble enige om å gi prisen, for hans bok Beretninger om beskyttelse. Karl Ove Knausgård debuterte det året med Ute av verden, fikk seinere prisen for En tid for alt, og er jo nominert også i år med Min Kamp. Dessuten var Beate Grimsrud nominert med Å smyge forbi en øks, fikk prisen i 2007 med Søvnens lekkasje, og Kjartan Fløgstad var nominert med Kron og mynt, fikk prisen i 2006 med Grand Manila. Vel, det får være nok mimring. Av årets npminerte bøker har jeg bare lest 2 av de som ble nominert til slutt. Og har Min Kamp som soleklar personlig favoritt. Anne Oterholm imponerer som vanlig stilistisk, men tematikken fenger meg ikke helt. Jeg har også svært vanskelig for å skjønne juryen som valgte å utelukke Roy Jacobsens Vidunderbarn fra lista. Den boka kunne nesten fortjent en pris etter mitt skjønn, og jeg tror den ville kommet høyt på lista om det var lytterne som også skulle nominere kandidatene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det er litt fint at det ikke bare er de bøkene som har fått mest og best omtale som nomineres til denne prisen. Roy Jacobsen har jeg ikke lest i år og heller ikke Knausgård, men jeg har jo sett at de stort sett er rost av alle, ja , særlig Min Kamp. Alle godordene fra både fagfolk og "vanlige" lesere gjør vel at han nesten stiller i egen klasse? Anne Oterholms bok har jeg også lest uten at den overbeviste meg helt. Nå har jeg de to historiske romanene liggende, så får jeg se om de passer meg bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilke bøker er nominerte? Jeg har ikke hørt programmet, men virker interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

6 bøker er nominert: Karl Ove Knausgård Min Kamp 1 Mirjam Kristensen Et Rikt Liv Niels Fredrik Dahl Herre Atle Næss Din Nestes Eiendom Anne Oterholm Toget fra Ajaccio Britt Karin Larsen Det vokser et tre i Mostamagg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli Hagelund