Det var sleivete å bruke betegnelsen "nyere amerikansk":) Ishiguro skrev jo også om en britisk kostskole. Men jeg kan likevel ikke fri meg fra å tenke at det er en felles tone i disse bøkene som jeg oppfattet som amerikansk -påvirket, kanskje Anglo- amerikansk. Ser også at Murakami, som jeg oppfatter som "varmere" enn eksemplene jeg nevnte, ofte beskrives som mer universell enn japansk. USA og Storbritannia er ikke like, men tradisjonelt nære. Fattigdom og usikkerhet, store omskiftninger rammer mange i begge land. Kanskje ligger det noe her, om en skal forstå pessimismen. Tror du er inne på noe vesentlig i at drømmen som brast kan ha medvirket til hardheten hos Roth og Franzen. Denne Kevin- boka er etter min oppfatning veldig der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg tror du er inne på noe. Jeg har brukt mye tid i det siste til å se amerikansk og britisk halv -og heldokumentarer av ymse slag. Og ja - pessimismen og kynismen er tilstede i stort monn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine Sevilhaug