Jeg har mange bøker på ønskelisten, og har til en hver tid planer om alt det jeg skal lese, bare jeg får tid . I 2010 har jeg lyst til å lese mer av Knausgård.Er nesten ferdig med En tid for alt og Min Kamp 1. Liker det godt, men han har mange ord og det tar litt tid...

Fikk og lyst til å lese alt av Nygårdshaug-krim (Inspirert av Jan Fongen i en annen tråd): Har ikke lest alt ennå, og det virker spennende å lese dem sammenhengende. Får bli til sommeren :)

Hva med dere andre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Lista er nesten endeløs! Etter Mo Hayders Tokyo blir det Senskade/Knut Faldbakken og Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen/Knut Nærum. Andre bøker som står høyt oppe på lista er:

Shantaram - Gregory David Roberts, Den urolige mannen - Henning Mankell, Høytleseren - Bernhard Schlink, Historien om Edgar Sawtelle - David Wroblewski, Det tapte symbol - Dan Brown

Og det var bare starten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk nettopp forsinket julegave. Ayn Rand - Atlas shrugged & the fountainhead. I tillegg til min kamp og avsluttende eksamen til våren, tror jeg ikke at jeg rekker mye mer før sommeren...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et Word-dokument med bøker jeg vil lese som jeg har funnet her, eller kommet over i butikker o.l, og bøker som har blitt anbefalt på blogger eller av bekjente, så det blir sikkert en god del av de bøkene. Lista vokser hele tiden så det skal ikke bli mangel på lesestoff.

Sånn mer spesifikt så har jeg lyst til lese Hamsun(Sult og Victoria, i første omgang), Hobbiten, eller ditut og attende og Ringdrotten (gjenlesning, må jo nesten få med meg de nynorske oversettelsene), Min Kamp og så har jeg lyst til å lese bøkene om Sookie Stackhouse.

Men kjenner jeg meg selv rett, så kommer jeg ikke til å følge planene mine i det hele tatt. Men det gjør meg ingenting! Det viktige er jo at man leser, og koser seg mens man gjør det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer norske forfattere. Fortsette med Olav Duun, noen av de tidligere (pre-Juvikfolke). Ta noe av "etterslepet" på Hamsun? Bryne meg på "Jonas"? (snart ferdig med Rems Bjørneboe-bio). Må vel fylle på med litt krim også? (James Lee Burke, Peter Robinson og George Pelecanos). Ja, også han mannen som skriver så mange bøker nu for tiden da, Knausen... Akk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har 37 bøker i listen over bøker som skal leses :-)

Akkurat ferdig med Jo Nesbø - Panserhjerte som var en stor skuffelse.
Neste bok nå blir Karin Fossum - Varsleren, så blir det
Gert Nygårdshaug
Johan Theorin
Per Petterson
Dan Brown
Torborg Nedreaas

Etter dette har jeg mye å ta av. Da venter blant annet Jan Kjærstad, Roy Jacobsen, Tom Egeland, Liza Marklund og Tom Kristensen.

Har bestilt meg to diktsamlinger som jeg også skal lese litt i gjennom hele året, Hans Børli og Olav Hauge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på med bind 2 av Knausgårds Min kamp. Den skal jeg lese ut først, og deretter mer eller mindre sammenhengende bind 3 (står i hylla), 4, 5 og 6. God litteratur og et spennende prosjekt.

Andre leseplaner for 2010:
Moby Dick av Melville
Rosa, Barn av tiden og Segelfoss by av Knut Hamsun
Djevelens eliksirer av E.T.A. Hoffman
++
Sekundærlitteratur om Hamsun, noe av Bjørneboes og/eller Steinbecks samlede, Norsk litteraturhistorie, Norsk skjønnlitteratur fra forskjellige epoker, Norsk språkhistorie, Norrøne tekster etc. etc.

Håper jeg.....
;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år vil jeg prøve å lese litteraturteori, biografier om Cora Sandel og Jens Bjørneboe, samt lese om igjen diverse bøker av både Cora Sandel, Sigrid Undset og Knut Hamsun. Det skal i hovedsak bli et "norsk" år, - men gjerne med litt utenlandsk krim innimellom. Har nettopp gjort meg ferdig med bind 2 - Min kamp og står på venteliste til bind 3 (kun 1 person før meg:-), - og alle binda skal leses ferdig i 2010.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser nok etter innfallsmetoden for det meste, men har tenkt å forsøke meg på Lyrans Jorden rundt på 80 dager. Ut fra det har jeg tenkt meg gjennom:

Aprils frusna blommor – Ismaïl Kadaré (Albanien)
Persepolis - Marjane Satrapi (Iran)
Den indiske tolken – Jhumpa Lahiri (Indien)
Fem svarta höns – Nevil Shute (Australien)
Den sista läsaren – David Toscana (Mexico)
Och var hör du hemma? – Anne Tyler (USA)
Förändringar – Ama Ato Aidoo (Ghana)
Kärleken är dödens motsats – Roberto Saviano (Italien)

Dog kanskje ikke på svensk...

http://www.sandlund.net/bookblog/?p=435

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant liste :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal prøve å lese minst 20 bøker fra - 1001 Books to read before you die - lista. (hele 1001lista). Deretter en planen å lese bøker-alle-andre-leser + litt større fokus på lydbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne 1001 Books to read greia har jeg tenkt å ta en titt på også. Og jeg er veldig spent på om jeg har lest noen derfra i det hele tatt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende - blir artig å følge med hvordan det går :-) (kun 1 så langt på meg iår)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest en del av bøkene fra 1001 Books to read -listen , men har enda flere igjen! Mange gode forslag. Vi får litt å gjøre framover:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gikk gjennom og fant ut at jeg har lest 25 bøker fra listen, så det er ganske mange igjen å lese. Litt flere blir det nok i 2010; jeg la merke til at en god del av bøkene jeg har lyst å lese i år stod på listen. Det blir nok et bra bokår :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har store planer om å fullføre mange av de bøkene som ikke fenget meg nok i 09. "Secret life of Bees" (som jeg syns ble for enkel språklig sett på norsk så prøver igjen på engelsk), "I will die free" og 2, 3 til.

Og så skal jeg kaste meg over litt mer krim i år, Jo Nesbø b.la. I tillegg til mye annet av eldre litteratur jeg kommer over:) Mye å glede seg til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg fikk 8 bøker til jul. Disse står øverst på lista. For dem som er interessert, kan de sjekke min "skal lese"- liste. Ellers er det fortsatt 18 bøker igjen på ønskelista. Hvis noen skulle ha lyst til å gi meg en present liksom. (Har bursdag i mars, haha).

Men det største leseprosjektet mitt i 2010 er (nei, ikke historien om Knausgårds liv, men) 5500 sider 1001 natt i dansk oversettelse fra arabisk. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser du ønsker deg En bønn for Owen Meany av John Irving, en av mine favoritt forfattere. Den boka håper jeg du får og at du blir like begeistret som jeg ble. Står den på ønskelista etter bursdagen din så får jeg kanskje hjelpe deg hehehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da setter jeg den øverst på ønskelista til bursdagen min. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lurt :-) hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk Mengele Zoo til jul, og de to oppfølgerne. Så planene er iallefall å lese de. Ellers skal jeg lese litt agatha christie innimellom, slik jeg pleier. Har også lyst å begynne på bøkene om inspector Morse.

Etter anbefalinger er det også planen å lese Papillon av Henri Charrière.

Så er det jo alle de andre bøkene i hylla som enda ikke er påbegynt, håper jo å minske den bunken litt - før jeg igjen svir bankkortet i en bokhandel.. (er det mamuttsalg i år?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal ihvertfall lese Ringenes herre. Den er på lista over "ting å gjøre før jeg fyller 30" så da er det jaggu meg på tide.
Forventer å se lyset av den opplevelsen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til ! Leste Ringenes Herre en sommer da jeg var 19 . Det var en intens og stor opplevelse (og en asosial uke :)).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åååå! Nå er jeg ganske misunnelig på deg som har DEN opplevelsen til gode! Måtte du kose deg så du aldri får rettet ut tærne eller senket munnvikene igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Allright! Då gledar eg meg, og satser på evig (lese)lykke heretter :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I 2009 leste jeg mye norsk samtidslitteratur fordi jeg følte meg litt forplikta. I 2010 skal jeg lese masse fantasy igjen (ironisk nok begynner jeg med Song for Eirabu som også er en norsk debutantbok som jeg ikke bare vil men også burde lese), masse på engelsk (begynner med Stella Duffy og Bernadine Evaristo) og masse tegneserier (Har begynt med Neil Gaiman). Jippi!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres ut som et spennende leseår!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en lang leseliste og lite tid, så i år må jeg prioritere beinhardt. Har begynt på Lost Symbol, og håper å bli ferdig med en innen rimelig tid. Deretter har jeg lyst til å lese Eirabu som jeg pgså har begynt på og gleder meg til å lese ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersenMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieGro Anita MyrvangTine Sundal