Jeg kjøpte "Fant" på bruktboksjappe i sommer etter å ha fått fornyet nysgjerrigheten på den norske taterkulturen via Thor Gotaas' bok Taterne. Interessant at du leser "Fant" nå - Gotaas skriver for øvrig litt om Scott og forholdet hans til taterne. Det blir spennende å ta fatt på "Fant" - om du får lyst til å lese mer om taterkulturen når du er ferdig, kan jeg anbefale både Gotaas' bok og Britt Karin Larsens tater-trilogi.
Mer kuriøst kan jeg nevne at jeg i vinter tilfeldigvis kom over barneboken På eventyr med Tater-Nils fra 1946, og den handler også om "sjøfanter". Hovedpersonen får bli med på en fanteskute, og eieren av skuta blir veldig sympatisk fremstilt, noe jeg vil tro ikke var vanlig da boken kom ut. Artig å ha lest, men stor litteratur er det jo ikke, akkurat.
Viser 2 svar.
Det er faktisk ikke lenge siden jeg kom over boka "Fant", og nå måtte jeg bare lese den.
Min bok er delt i to, den første delen "Fant" og den andre er "Josefa". Egentlig er det 2 bøker som har kommet ut med 2 års mellomrom. Det ser ut som at når de har blitt trykt opp igjen så de er blitt slått sammen.
Gotaas sin bok "Taterne" har jeg på ønskelista mi.
Har lest litt om denne kulturen langs kysten tidligere, det har stått i lokale bøker.
Jeg satt oppe seint i går kveld for å lese den ut.
Jeg har skrevet en kommentar om boka, men den har vel falt bakover i systemet her.
Stemmer - når du sier det, så har jeg "Josefa" i min utgave, jeg også - Gabriel Scott og jeg befinner oss i to forskjellige rom i skrivende stund, så dét hadde jeg glemt.
Kommentaren din til "Fant" ("Fant"/"Josefa"?) gleder jeg meg til - jeg må bare få lest selv først! Jeg er litt redd for å få vite for mye om handlingen i en bok på forhånd, derfor venter jeg som oftest med å lese bokomtaler til jeg har lest boken. (Men på forhånd sjekker jeg ofte "totalvurderingen" av bøker jeg er nysgjerrig på - det gir en nyttig pekepinn om hvorvidt jeg skal sette boken på ønskelisten eller ei.)