Ble utrolig skuffet av denne boken av Ken Follett gitt alle de gode tilbakemeldingene. Stikkord for min kritikk: dårlig språk, lite troverdige karakterer, ekstremt forutsigbar handling (ihvertfall inntil jeg la ifra meg boka) - rett og slett en banal og kjedelig bok som ikke bør leses. Game of Thrones som jeg leste etterpå er betydelig bedre innenfor "lignende" sjanger (lettlest bok med middelalderpreg), mens Ken Folletts krim med Nålen og Rebekkakoden er å foretrekke fremfor Stormenes tid hvis man på død og liv vil lese noe av Follett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg forstår ikke at det går an å synes at denne boken er kjedelig..det er faktisk yndlingsboken min :P Leste du den på norsk eller engelsk? Jeg leste den på engelsk, og syntes ikke det var dårlig språk i det hele tatt. Karakterene og handlingen syntes jeg var veldig bra, koste meg fra begynnelse til slutt :)

Hvor stor del av Game of Thrones er "overnaturlig"? Har lyst å lese de bøkene, men liker ikke fantasy. Men har hørt at det ikke er overdrevent mye i de bøkene..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

SPOILERS...

Jeg leste den norske utgaven - mulig mye gikk tapt av en eventuelt dårlig oversettelse?

Mitt problem med Stormens Tid var (i tillegg til dårlig språk) nok mer at handlingen for meg fremstod som veldig forutsigbar og karakterene var uten stor troverdighet. Når for eksempel Tom mistet konen sin, så gikk den sorgprosessen vel fort over (hele virket barnslig trivielt, som om skrevet av en ungdomskoleelev uten mye livserfaring eller evne til å skildre dette), og det at han skulle komme over Ellen et par sider senere var totalt som ventet (igjen ungdomskolenivå). Så i min verden er handlingen alt for enkel å forutsi(så langt jeg kom i boken) og karakterene er skildret uten mye dybde og troverdighet.

Game of Thrones er lite preget av 'overnaturlighet', noe som passet meg siden jeg heller ikke er noen stor tilhenger av Fantacy eller Science Fiction. Her er språket bedre, karakterene har dynamikk og troverdighet, og handlingen tar overraskende vendinger...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva