Min favoritt skurk er Dick Dart i Hellfire Club. Han er så smart og inteligent. Og han er tiltrekkende og sjarmerende. Hadde han bare ikke vært så brutal og sadistisk. Men muligens det er og en trekk ved ham som gjør ham mystisk og jeg blir nysgjerrig på ham. Kunne gjerne tenke meg å lese flere bøker med ham i.

Har du en favoritt skurk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Helt klart Severus Slur (Snape) i Harry Potter. Han er en fantastisk spennende og sammensatt person. Mulig filmkarakteren har vært med på å farge mitt syn, men denne mørke og dystre typen som en aldri blir helt klok på, har vært en stor skurkefavoritt i mange år. Sikkert også fordi jeg har et håp innerst inne om at alle skurker er gode på bunnen :) (PS. Har ikke lest tråden så vet ikke om andre har skrevet det samme)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(Det skulle vel ikke være at du har blitt "litt" påvirket av det faktum at Snape spilles av Alan Rickman i filmene? Etter å ha lest alle HP-bøkene var jeg ikke spesielt "tiltrukket" av Snape, men han fikk ganske riktig en ny appell da jeg så filmen (jeg har bare sett den første i serien). Og når du nå trekker ham frem, gikk det et lys opp for meg om en sammenheng her... i alle fall for mitt vedkommende! Så Snape - tja. Alan Rickman? Most definitely! ;-) )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har nok rett, Annelingua, hehe. Jeg er nok farget av Alan Rickman sitt bidrag til å gjøre Snape til en meget interessant karakter. En stund siden jeg leste bøkene, men filmene ser jeg stadig vekk pga mine barn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På seg selv kjenner man andre, sies det jo...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herr Ros i bok med samme navn av Häkan Nesser. Fin fyr som egentlig ikke er en skurk, bare litt uskikkelig.

Ellers er jo Fredrik Skagens Morten Martens en skikkelig skurke helt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Muligens Heathcliff og Catherine i Stormfulle høyder (hvis de regnes som skurker?). Begge er så ondskapsfulle og egoistiske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke så godt å si om de er skurkene eller heltene i den historien. Men det gjør det egentlig bare mer spennende og fascinerende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg tror det er derfor jeg liker nettopp de to. Det er liksom ikke den klassiske kjærlighetshistorien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dracula.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

For min del må det bli to stykker, nemlig radarparet Olga Barcowa og Thomas Ryer. De er erkefiendene til Knut Gribb, og har vel vært med i anslagsvis 1500 historier i løpet av de over 100 årene det er blitt skrevet KG-historier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den farligste mann i Chigago-Dickie Dick Dickens! Herlig!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og nest etter Dickie: Long John Silver i R.L. Stevensons Treasure Island ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han hadde jeg faktisk glemt!Bør absolutt med blant de topp fem!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Han er en morsom og likandes kar :) Absolutt en skurk du ikke ønsker at politiet skal få tak i!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Favoritt - tja, det vet jeg ikke. Men en av de beste skildringene jeg har lest av en morder er i Astrid Lindgrens "Mesterdetektiven Blomkvist lever farlig".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tom Ripley!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Robin Hood og myten Gjest Baardsen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Raskolnikov!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Uten tvil. Så enig, så enig....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Normalt ligg sympatien min hos offeret eller hos etterforskarane i bøker med kriminelt tema, men må innrømme at eg etterkvart utvikla - om enn motvillig - sympati for hovudpersonen Lin i Shantaram. Forøvrig ei bok eg likte svært godt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig. Må også innrømme at jeg likte Abdullah i samme bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ester SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckKirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardTove