VIKTIG bok for den som skal diskutere genteknologi og menneskeverd. Er den høyeste formen for respekt for liv å holde på livet uansett hvordan det fortoner seg for den som lever det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, det er et viktig spørsmål. Og boka er viktig, for Kai Zahl setter mange spørsmålstegn omkring det å velge eller ikke velge bort fostre med større eller mindre avvik.
Han har levd et helt liv med sin store lille Børge, som var den direkte grunnen til at Dissimilis ble til. Dette har betydd enormt mye, både for ham og alle de andre som har blitt med i Dissimilisgrupper (og for foreldre, pårørende og alle andre som har sett og opplevd livsgleden og entusiasmen hos alle deltakerne i Dissimilis), ikke bare i Norge, men også i mange andre land i verden.

Likevel, skal ikke foreldre kunne få en mulighet til å være med på å bestemme om de har/ikke har ressurser og kapasitet til å leve et helt liv med et barn som for alltid kommer til å være avhengig av deres hjelp og beskyttelse?

I boka stilles det mange spørsmål, og diskusjonen om genteknologi og menneskeverd kommer helt sikkert til å fortsette videre.

Kai Zahl skriver åpent om alle sine tanker og følelser, for og imot. Han lander til slutt på et standpunkt som føles riktig for ham.

En ting er sikkert: Ingen har hundre prosent garanti for at barnet de venter skal komme til å bli velskapt og helt uten handicap.
Dette er en viktig bok å lese, for ALLE som er eller skal bli foreldre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila