Dette er det kjedeligste jeg har lest på mange år. Et langt gjesp hele boken. Husarbeid er ikke gøy og har aldri vært det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg skjønner jo hvorfor denne boka ikke falt i smak. Men jeg velger å se annerledes på det. Eg synest det er spennende å lese om et tiår som jeg aldri har opplevd selv. Hun gir et troverdig bilde av 60 tallet og jeg tror på ho. No har jeg ikke lest hele boka og er nesten på side 100.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er helt enig med dem som syntes denne boka var kjedelig. Har lest ca 100 sider og synes det er utrolig mye trappevask så langt. Finner ikke noe her som jeg ikke har lest/sett på film tidligere om samme tidsperiode, f.eks. «Støv på hjernen», «Hurra for Andersens» osv. Tror jeg gir den opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er bare halvveis i boken og jeg sliter. Så langt er den kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den svarte ikke til forventningene nei selvom forfatteren har tatt den tids kvinne(husmor)rolle fram i lyset igjen. Har hun gjort det litt for traurig??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde tenkt å lese den, men nå er jeg neimen ikke så sikker allikevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er interessant som et tilbakeblikk til den tidas "bokollektiver", da menneskene og småbarnsfamiliene i byene i Norge flyttet inn i boligblokkene som ble bygget i hopetall etter krigen. Mange kom flyttende fra tungvint og gammeldags liv "på landet", inn til byene og de nye leilighetene der alt var innredet lettvint og lettstelt etter den tidas forhold. Alt var idyll på utsiden og man holdt krampaktig på en pen fasade, men mange slet med sitt, - og slik er det vel mye fremdeles (selv om vi på mange måter har åpnet opp for/snakker mer om... alle tabuene i dag)...?
Jeg kjente meg godt igjen i boligblokklivet til Anne B. Ragde, og det er ei lettlest og grei bok å lese, med flere artige vinklinger. Ikke den beste hun har skrevet kanskje, men jeg syns likevel den var lesbar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jo, en bør vel ikke stole fullt og helt på hva andre sier og mener her inne. Har jo likt flere av bøkene til Anne B Ragde, og boken står på "skal lese" listen min. Ser at jeg rett som det er liker bøker som får mindre bra omtale her. Ut fra det du skriver tror jeg faktisk boken vil falle i smak. Takk, Norah

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis man bare fokusere på husarbeid (det var mye!) så blir denne boka ræva. Men hvis man ser på hvordan 1960 tallet var er det ei langt mer spennende bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har du sannelig rett i!
Husarbeidet ble fryktelig viktig for alle den gangen, for det var jo så lett å følge med på hva alle gjorde (og ikke gjorde nok av) i blokklivet. Man kategoriserte (og dømte) sine medboligblokkboere etter deres innsats i dugnadsarbeidet, rengjøringsarbeidet (ikke minst trappevaska som gikk på omgang blant beboerne!) og hvordan familien ble organisert (om fruene hadde jobb ute, eller var hjemmeværende og mer eller mindre flinke til å vaske, noe som var mest vanlig den gangen), mennene i familien var de som var (for det meste fraværende) ute på jobb, og barna lekte som regel fritt ute hele dagen. Å putte barna inn i barnehager var ikke helt "stuerent".
- Og sladderen gikk, den gangen (som nå?)...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne Jensen