Av Ebba Haslund har jeg kun lest Bare et lite sammenbrudd og likte den godt! Kjenner du andre titler av henne som kan være aktuelle?

Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Middag hos Molla (1951)
Krise i august (1954)
Drømmen om Nadja (1956)
Hvor går du Vanda? (1960)
Det trange hjertet (1965)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tittelen alene pirrer min nysgjerrighet "Bare et lite sammenbrudd". Tror at jeg må se litt nærmere på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter akkurat nå med to nyervervede Haslund-bøker som jeg "har under lesning": selvbiografiske Ingen frøkensport og romanen Sekskanten, som Haslund ga ut så sent som i 2008, og som er en frittstående oppfølger til Bare et lite sammenbrudd. Nå har ikke jeg lest Bare et lite..., så den må jeg spore opp etter hvert - men jeg ville tipse om oppfølgerens eksistens, i tilfelle dere ikke hadde fått den med dere. Den handler om eldre damer som (blant annet) reflekterer over sin fortid - og dermed over både 50- og 60-tallet, skulle jeg tro (har bare lest noen få sider ennå). Og Haslunds erindringsbøker (hun har skrevet to eller tre, tror jeg) kan vel være interessante også i denne trådens sammenheng?

Og så falt tankene mine på Lars Saabye Christensen og Beatles - reinspikka 60-tall dét, med mye "60-talls-følelse". Men ellers faller den visst litt utenfor det du er på jakt etter? Jeg bare liker den boken så godt, så jeg benyttet sjansen...

I samme åndedrag: Roy Jacobsens Seierherrene og Vidunderbarn - jeg synes Jacobsen er knallbra både på miljøskildringer og typetegninger, og disse to havner jo i rett tidsepoke også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om Ingen frøkensport står det at det er Haslunds fjerde erindringsbok, skrevet når hun er vel 90 år. Da kommer vil til en annen tid enn jeg er ute etter. Vet du hva hennes tidligere erindringsbøker heter? Kanskje det er noe der?
Sekskanten har jeg allerede hatt på ønskelisten en stund.
Beatles likte jeg også godt! Men den er, som du sier, litt på siden av hva jeg er ute etter nå :-)
Roy Jacobsen tror jeg knapt jeg har lest. Kanskje bør jeg gi han en sjanse...
Tusen takk for tipsene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal vi se... i forordet til Ingen frøkensport skriver Haslund:

I 1987 ga jeg ut en erindringsbok, Som plommen i egget. Den skildret min barndom og ungdom frem til sommeren 1945. To år etter fulgte Med vingehest i manesjen og i 1992 Ikke naken, ikke kledd, erindringer fra et reiseliv. Nå som jeg er 91 år gammel, har forlaget mitt oppfordret meg til å fortsette der Vingehesten endte og fortelle om de siste tyve årene av mitt liv, en skjellsettende tid i den store verden, men også i min tilværelse.

Blommenholm, 23. april 2009

Ebba Haslund

Så i dette tilfelle er det vel kanskje Vingehesten du skal holde utkikk etter, Lillevi?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Anne! Dette høres midt i blinken!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ebba Haslund skrev også noen morsomme barnebøker, blant andre Barskinger på Brånåsen, der kjønnsroller er et vesentlig tema. En av de mange barnebøkene fra 60-tallet, der det settes søkelys på vedtatte "sannheter".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kan ikke si at jeg er belest på Ebba Haslund. Men fant oversikt over hva hun har gitt ut på Wikipedia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth Sveesvein