Trilogien som begynner med denne boka er den som virkelig fikk meg hekta på fantasylitteratur for nesten ti år siden. Hadde nettopp lest Ringenes Herre (som jeg elsket) og fikk denne anbefalt av en bibliotekar. Leste raskt alt som var å oppspore av Feist (måtte tidlig gå over til å lese på engelsk). Til nå har han skrevet 27 bøker, og 26 av disse har verdenen Midkemia i sentrum. Samtidig er også resten av universet (og tilhørende andre verdener) sentrale. Utrolig godt oppbygd verden, samfunn, historie, religion.. det meste egentlig. Karakterene hans er av særklasse, og han skriver levende og engasjerende. Dette er klassisk, episk fantasy på sitt beste. Og selv om bøkene er skrevet innen samme univers, er de ikke en del av én lang (uendelig) historie.. Så det er faktisk mulig å få en avslutning eller to innimellom ;) Anbefaler denne serien til alle som er glad i fantasy. Og dersom dere liker denne, så lover jeg at dere vil like de andre bøkene også. Nå er naturlig nok ikke alle like gode, men disse er unntakene. Så, altså: les! Og nyt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Feist og Magician var en stor leseropplevelse da jeg var 17-18 år. Jeg var helt hekta. Jeg leste bøkene igjen nå nylig, 15 år seinere, og de tålte ikke å bli gjenlest. Jeg synes språket hans var elendig og jeg ble superlei av de veike kvinnene han introduserer (er klar over at dette forandrer seg i seinere bøker). Men det rokker ikke ved den fine opplevelsen jeg hadde den gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, nå er nok ikke Feist den jeg går til for språkets del. Men det er et lettlest språk, som i alle fall ikke jeg har opplevd som en hindring. Her er det handlingen, universet og karakterene som står i sentrum, og de syns jeg er gode. Er enig i at det til å begynne med er for få sterke kvinner, men som du sier så kommer de senere. Mara og Miranda er jo gode eksempler, hvis du har lest bøkene om dem.

Det begynner å bli noen år siden jeg leste de fleste av Feists bøker (dvs, alt unntatt hans nyeste fullførte serie, som jeg leste i sommer), men håper jeg skal få tid til å lese dem igjen snart. Har tro på at jeg kommer til å like dem godt nå og jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt Fagertveitbandini