Dette har jeg ventet på. Det du skisserer er et usedvanlig godt forsøk på tolkning. Jeg har lest innlegget ditt flere ganger, og fram til midtveis tenker jeg: " Oj, dette vet han, dette diktet kjenner han tolkningen på. For etter en forklaring på diktet som, for meg, gir fornuftige svar på det meste, sier du plutselig "så kan man begynne å tolke om man vil, hvorfor OBOS blokk o.s.v. Betyr det, Jan at veldig mye i diktet "forsto" du umiddelbart, og at det kun var elementer i det som ga rom for nærmere tolkning. Men uansett, dette er utrolig bra, og jeg tenker at det er noe sånt dikteren har forsøkt å formidle. Tusen takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg forsøker bare å formidle mitt umiddelbare inntrykk, hva ordene i diktet forteller meg. Jeg må først si at dette er første gang jeg leser diktet og absolutt ikke har noe fasitsvar. Når jeg sier at man kan tolke det som man vil, er det fordi jeg forsøker å sette mine umiddelbare inntrykk i en sammenheng. Jeg gikk tilbake til tittelen på diktet og forsøkte å tenke meg hvorfor dikteren kaller dette et oppslag i en OBOS-blokk. Da må jeg legge de umiddelbare følelsene litt til side og se på hva dikteren kan ha ment med dette. OBOS-blokken gir jo assosiasjoner til det å være innestenkt i noe som er dødt, ikke sant? Om dette er akkurat det dikteren har tenkt når han skrev diktet, aner jeg ikke. Men dette er min oppfatning av det. Jeg er glad for at mine ord kanskje fikk deg til å se diktet på en ny måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det gjorde det virkelig, og jeg kan fortsette dagen litt lettere til sinns og med ro i kroppen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar Ringstrøm