Jeg har nettopp plukket boka fram fra glemselen i hylla mi - husker at jeg leste den for 30+ år siden. Jeg ble fascinert av historien, men ikke av språket.

Nå har jeg prøvd å finne ut mer om både boka og forfatteren, men har næmest gitt opp. Det eneste jeg har gravd fram, er at originalen trolig er skrevet på tysk, og at Boris Koseleff er et psevdonym.

Ut fra dette er det vanskelig å bedømme sannhetsgehalten i historien. Noen som vet noe mer?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har ingen informasjon om hverken boken eller forfatteren, jeg har lett, men ikke funnet noe, så for meg var det et fremskritt å få vite at forfatteren nok er tysk.

Jeg trodde først har var russisk, men ble veldig i tvil da jeg så at originaltittelen Rasputin var skrevet med latinske bokstaver. Om boken opprinnelig er tysk forklarer det også hvorfor Alexandra konsekvent omtales som Alix, hun het jo Alix så lenge hun var tysk prinsesse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaase