Hei, min kjære er veldig glad i å lese, både sakprosa, historie og annet, men nå har han godt tom for bøker av den mer skjønnlittæretypen, og "eventyr"/fantasy-sjangerene er ikke min sterkeste side.

Av bøker innen denne sjangeren som han har lest tidligere, er Ringenes herre, Sagaen om Riftskrigen etc.

Denne sjangeren er såklart veldig stor, og det er stor forskjell mellom feks Ringenes Herre og Narnja, som kan sies å tilhøre samme sjanger. Hans interesseområde innen sjangeren ligger nok nærmere Ringenes Herre enn Narnja.

Har dere noen gode forslag til oss? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

"The sword of truth" serien av Terry Goodkind anbefales, den første boka heter "wizard's first rule" og er veldig bra :) i 2009 lagde de en tv- serie basert på bøkene som het "legend of the seeker".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Assasin's Creed bøkene (Oliver Bowden) Det mørke tårn bøkene (Stephen King) Night Angel bøkene (Brent Weeks)

er bare noen forslag ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste Fiji Kitsune av Kristine Oseth Gustavsen og elsket boken. Kan hende han liker den:) Ellers så er Guds venstre hånd en bok som er kjempe bra og en bok som de fleste burde titte innom;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fulgte de illuminerte lenkene, men fant ikke "min" fantasy-favoritt Dan Simmons noe sted. Jeg ble helt bergtatt av Hyperion-serien :-) Mulig den er mer science fiction enn fantasy, men jeg ser ikke alltid forskjellen.

Selv er jeg mer fan av Doulgas Adamas og Hitchhiker's Guide to the Galaxy, (som feinschmeckerne insisterer at ikke er sci-fi), og Terry Pratchett har noe av den samme humoren som han.

Mannen i huset anbefaler også Larry Niven, men han har jeg ikke fått sjekket ut ennå.

Og så har jeg hørt mange godord om Kristine Toftes Song for Eirabu. (Note to self: Skaffe seg boka)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for anbefalinger. Min kjære har Hitchhiker's Guide to the Galaxy som en av favorittene, så Terry Pratchett høres ut som noe som kan være veldig relevant. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her,

her,

her,

og her finner du eldre tråder med mange forslag. Enda er det flere tråder med samme tema. Søk på emneordet "fantasy" i søkemotoren over diskusjoner og det kommer opp tidligere tråder og lister med valgt ord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Rothfuss kommer på norsk neste år.

Hilsen Morten, oversetteren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, jeg skal definitivt gjøre mer research på disse navnene.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil også anbefale George R.R. Martin sin Song of Ice and Fire. Den første boken har kommet på norsk, i to deler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet det er en tv-serie som heter "Game of Thrones". Vet du om denne serien er basert på disse bøkene, eller evt bare den boken med samme navn?

Edit: etter litt research finner jeg at det er en tv-serie som er basert på bøkene.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

min favoritt er Ursula K le Guin Hun har en serie på 4 om Jordsjøfolket. jeg leser dem om igjen med jevne mellomrom samt en rekke andre bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaTine SundalKirsten LundCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex NietoIngunn SBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti SAva