Drivende spenning. Virkelig en pageturner. Og innimellom glimter boka til med flotte skildringer.

Tross den munntørkende spenningen blir jeg likevel ikke helt med på bokas premisser. Karakterene blir for stereotypiske. Spenningstriksene litt ala Desmond Bagley. Mor-sønn-forholdet nesten litt kjosk-romantisk. Og selv om forfatteren forsøker å overbevise meg om at hovedpersonens mest naturlige reaksjon på arrogante menn fra legestanden er å banke dem opp, blir ikke dette helt troverdig for meg.

Men herregud, mannen kan skrive spenning helt inn til benmargen. Og som film ville dette sannsynligvis blitt en action-thriller av de helt store. Noen som vet om boka planlegges som manus for lerretet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tok boken fatt i går. Vet ikke hvorfor jeg har spart på boken. Har nå kommet et godt stykke inn i boken. Jeg opplever ved hver ny forfatter så leser jeg sakte i den første boken for å bli vant til forfatterens skrivemåte. Så langt har jeg likt det jeg har lest. Opplever også som deg at skildringene av personene i boken bli hengene litt i løse luften. Kan det ha seg at forfattere og lesere fra Sør-Afrika er vant til annen tilnærming til forfatterens personregister?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vil overraske meg om sør-afrikanske lesere og forfattere er vant til eller oppfatter ting generelt annerledes enn oss i resten av verden. Det sør-afrikanske samfunnet er påvirket av den internasjonale britisk-amerikanske kulturen vel så mye som den lokalt afrikanske.

Jeg opplever også Meyer som likandes, men jeg savnet på samme måte som deg litt dybde i karakterskildringene. Etter å ha lest for eksempel Theorins og Adler Olsens krimbøker er det åpenbart at Meyers karakterer blir ganske "grunne" marionetter (altså: hengende i luften!) og etter hvert blir de for meg også lite troverdige.

Meyer skriver røverhistorier i slektskap med McLean og Bagley. Ikke noe galt med det. Underholdende og greit.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg lest den ut og syntes den var god, men jeg ga den terningkast 4. Syntes at historien seilte på toppen av bølgene, her var ikke noe utenom snakk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GHarald KPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindus