22.OKTOBER ER DEN INTERNASJONALE CAPS-LOCK-DAGEN... NOEN FÅ BØKER (FOR BARN STORT SETT, VIL JEG TRO...) ER SKREVET/TRYKKET MED BARE STORE BOKSTAVER. DET ER JO MYYYYE VANSKELIGER Å LESE ENN TEKST MED BÅDE STORE OG SMÅ BOKSTAVER. TRENGER VI DE BØKENE MED BARE VERSALER??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Lenge etter selve dagen vil jeg si at jeg elsker caps lock - til sin bruk. Noen ganger blir det bare en viss fjollete humor i å slenge inn ord eller fraser i store bokstaver i en tekst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Donald Duck & co fins i en lettlest versjon (som man kan abonnere på i tillegg til det vanlige Donald-bladet). Tanken er tydeligvis å ha (tjene penger på) et eget blad for barn som bare kan lese bare store bokstaver, og så skal de over på ordentlig Donald etterhvert. Vil ikke det gjøre veien til den ordentlige Donald lenger? Er det ikke like greit å hoppe i det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her gjør du nok Donald Duck junior urett! Det er riktig at det er store bokstaver. Men bladet retter seg inn mot de som nettopp har lært å lese først og fremst gjennom lite tekst og enkelt, konkret språk. Det gjør at barna klarer å forstå historien samtidig som de staver seg igjennom. Helt genialt til førsteklassinger, vil jeg si! Nå går jenta mi i andre klasse, og hun liker fortsatt å lese Donald Duck jr.

Det vanlige Donald Duck er innrettet mot en eldre målgruppe, ikke først og fremst pga små bokstaver, men pga et vanskeligere språk, referanser som går over de minstes hode, og mer kompliserte historier. Noen historier er også ganske skumle eller "voksne" for de minste barna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

PS - det er altså ikke noe problem å lese små bokstaver, de lærer det NESTEN parallelt med de store - men det går på språk og innhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres unødvendig ut. Vet ikke hvordan opplæringen fungerer på skolene nå, men da jeg lærte å lese mener jeg vi lærte store og små bokstaver samtidig.

Mener å huske at Donald var det første jeg leste og det var da ikke noe problem med vanlig skrift.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er overveldet av alle disse internasjonale "dagene" vi skal belemres med. Denne varianten tror jeg trygt vi kan være foruten.

Den eneste boka jeg har lest i voksen alder der versaler spiller en vesentlig rolle, er Irvings En bønn for Owen Meany. (All direkte tale fra Owen er satt med store bokstaver, for å illustrere den spesielle stemmen hans - og det virker!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tenkte jeg og. Oktober er Brystkreftmåneden og da blir CAPS-LOCK-DAGEN ganske ubetydelig..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter min mening, nei. Vi trenger ikke bøker som "ROPER":)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand