Jeg har fått anbefalt en serie (3 bøker?) av en norsk forfatter, bøkene er skrevet for ungdom og har en sterk/utradisjonell jente som hovedperson. Bøkene blir navnt i samme åndedrag som Tonje Glimmerdal som "bra rollefigurer for jenter".

Men jeg HUSKER IKKE hva i alle himmelens dag serien eller forfatteren het...

Jeg mener det var motorsykkel på omslaget på en av bøkene, også tror jeg jenta hadde et litt uvanlig fornavn, men det er alt...

Er det noen som kan hjelpe?

Tar også gjerne i mot fler anbefalinger i kategorien, må jo sørge for at dattera har nok å plukke fra når hun begynner å lese ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Den her har en motorsykkel på coveret så kanskje det er denne du leter etter: Englefjes av Ingelin Røssland

Kanskje bøker av forfatteren Hilda Stahl ville vært av interesse. Jeg har lest noen av bøkene i serien "Bestevenner" og de er fine. Men ellers så la jeg merke til at hun hadde en serie med bøker om ei jente som heter Libby, og som virket som en sterk jente som mye rart sjer med.

Ellers så har du noen bøker av Kari Woxholt Sverdrup, som handler om sterke jenter. "Heksesot" som handler om Ella som føler seg som en outsider, og "tilfeldig engel" som handler om Anna og akkurat samme tema.

"Pippi, snart tretten" av Grete Randsborg Jenseg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for flere tips, og, ja, det var Englefjes jeg "lette" etter :)

Må nok en tur på biblioteket, ser jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan det være Ingelin Røsslands serie om Engel Winge?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja! Takk, takk, takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan i hvert fall anbefale Maria Konow Lunds 3 bøker om Freddy: Melding fra en morder, Spøkelsesmorderen og Djeveløyet. Spennende bøker med to tøffe jenter i hovedrollene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annette Münch skriver visstnok flott om tøffe jenter, men ingen motorsykler tror jeg ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal i alle fall sjekke dem :) Takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar Ringstrøm