Det er umulig å spå presist om fremtiden, men jeg er faktisk imponert over scenarioene som disse forfatterne tegner opp. De redegjør for flere muligheter basert på teknologiens ståsted i dag (boken ble utgitt i 2010), tar høyde for feilskjær og utforsker både optimistiske så vel som pessimistiske utfall. Men først og fremst handler boken om teknologiens bruksområder i dag, potensialet og mulighetene som er innen rekkevidde for øyeblikket. Troverdig og berikende lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Interessant. Jeg kjente ikke til denne boken, men jeg nærer en dyp og vedvarende fascinasjon for transhumanisme og transhumanister, i særdeleshet folk som Aubrey de Grey, Ray Kurzweil og Eric Drexler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende. Ser at du har lest The Singularity is Near som dessverre har stått og støvet i bokhylla en stund. Hvordan er Ending Aging i forhold? Hva kan du anbefale av Eric Drexler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har dessverre ikke lest Ending Aging ennå, men TSIN er jo en mer generell transhumanistisk og futuristisk bok som omhandler en lang rekke forutsigelser. Sant å si husker jeg ikke så mye av den, siden det er lenge siden jeg leste den. Ending Aging omhandler, meg bekjent, kun biogerontologi. Sistnevnte bok er nok minst spekulativ av de to.

Drexler har ikke skrevet så mye om populærvitenskap, men han har en lesbar blogg (Metamodern), og en oppdatert og fin gratisversjon av det som vel må kalles hovedverket hans, The Engines of Creation, ligger lett tilgjengelig på nettet. På hjemmesiden hans, om jeg ikke husker feil. Den anbefales absolutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h