Sitrusmarmelade

  • 4 appelsiner
  • 1 sitron
  • 1/2 grapefrukt
  • snaut 6 dl vann
  • 1/8 teskje natron
  • 1,3 liter sukker (!)
  • pektin

1) Bruk en potetskreller e.l til å skjære av den fargede delen av fruktskallet. Ikke få med noe av det hvite. Hakk skallet i grove biter.

2) Hakk opp frukten, fjern steiner. Ta vare på fruktsaft.

3) Ha skallet, natron og vann i en gryte. Kok opp. Skru ned varmen og kok forsiktig med lokk i 20 minutter. Legg oppi fruktkjøtt og saft og kok 10 minutter til.

5) Rør inn pektin og kok opp. Rør inn sukker. Kok opp på ny og kok i ett minutt. Fjern gryta fra plata og fjern eventuelt skum.

6) Ha marmeladen over i steriliserte syltetøyglass. Bruk i løpet av to måneder. I stedet for å legge marmeladen i syltetøglass kan du fryse det ned i opptil ett år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineNicolai Alexander StyveHarald KLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas KihlmanTor-Arne JensenAnniken LOle Jacob OddenesAnette SRavnStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi B